O Dimi Fidi παίζει έξυπνα

Μιλάμε για τις δουλειές του μέλλοντος. Ας αφήσουμε τις μαλακίες των γνωστών, των περισσοτέρων, περί επιχειρήσεων που θα γυρίζουν γύρω από την εστίαση και την νυχτερινή διασκέδαση. Έχεις μείνει πολλά επεισόδια πίσω, στο 2000, στο Nokia 3310, όταν με τα τελάρα πετούσαμε τα λουλούδια στα μπουζούκια. Μάλιστα, lord commander, όπως στα λέω, αλλά και πάλι, δεν δείχνεις διάθεση να με καταλάβεις. Κι μακάρι να σου αλλάξει μυαλά και νοοτροπία ο Δημήτρης Φιντιρίκος, που θέλεις να του μοιάσεις, να εξελιχθείς σαν αυτόν.

Χρόνια τώρα έχει ξυπνήσει αυτός. Ακριβώς. Σε πληροφορώ πως “μέσα” και “βαθιά” είναι σε αρκετά «έξυπνα» project, όπως αυτό της υδροπονικής καλλιέργειας. Για το λόγο αυτό, ταξίδεψε σήμερα στα Φάρσαλα (είναι πόλη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας). Είναι από τα πρώτα -τέτοια- έργα στην Ελλάδα που ολοκληρώνεται και έχει δρομολογήσει ακόμη ένα στον Αλμυρό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Από το instagram πήρα την κεντρική ιδέα :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και αμέσως αναζήτησα τη πιο βαθιά γνώση του θέματος.

Μια κερδοφόρα επιχειρηματική ευκαιρία αφορά τον τομέα Έργων Ενέργειας & Συμπαραγωγής με Φυσικό Αέριο και ειδικότερα την εφαρμογή των σταθμών Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (Σ.Η.Θ.Υ.Α) με καύση Φυσικού Αερίου σε καλλιέργειες θερμοκηπίων με Υδροπονία και σκοπό την παραγωγή ηλεκτρισμού και τη πώληση στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και την εκμετάλλευση της θερμότητας για να λειτουργήσει με μηδενικά ενεργειακά κόστη ένα Υδροπονικό θερμοκήπιο.

Η επιχείρηση Σ.Η.Θ.Υ.Α. & Υδροπονία, ηλεκτροπαραγωγή ρεύματος με καύση φυσικού αερίου με σκοπό την πώλησή του για 20 έτη, ωφελείται με επιχορήγηση έως 50% μεσω του τρέχοντος Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, για τον οποίο μέχρι τέλους του 2021 αναμένεται η προκύρηξη του τελευταίου κύκλου υποβολών. Επίσης εντός του 2022 αναμένεται ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος “Ελλάδα 2.0” με επιχορήγηση έως 80%.

Ορισμός Σ.Η.Θ.Υ.Α.

«ΣΗΘΥΑ είναι η ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής (ή/και μηχανικής) και χρήσιμης θερμικής/ψυκτικής ενέργειας από την ίδια αρχική ενέργεια, στο πλαίσιο μόνο μίας διεργασίας»

Σε Κράτη όπως η Ολλανδία οι σταθμοί Σ.Η.Θ.Υ.Α. λειτουργούν πάνω από 15 έτη . Οι επιχειρήσεις Σ.Η.Θ.Υ.Α. με φυσικό αέριο και υδροπονικές καλλιέργειες είναι χωροθετημένες σε όλη την επικράτεια της χώρας, και η παραγόμενη ενέργεια καθώς και η υδροπονική παραγωγή αποτελούν το 20% και πλέον του ΑΕΠ της χώρας.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.