Ο «Άραβας», ο «γάτος» και ο «χάκερ» που έκλεβαν αυτοκίνητα κατά παραγγελία

Αποκαλυπτικούς διαλόγους της high tech σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα κατά παραγγελία κα τα διέθετε για κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα, με κέρδος που «άγγιξε» τις 800.000 ευρώ, αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ»

Ένα από τα αυτοκίνητα που είχαν κλέψει τα μέλη της από την περιοχή του Γαλατσίου το οδηγούσε ένας νεαρός Σύρος, ο οποίος ενεπλάκη σε καταδίωξη έξω από τη Λάρισα και το όχημά του προσέκρουσε σε μια μάντρα. Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού το όπλο ενός αστυνομικού εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Χειροπέδες

Η δράση της σπείρας σταμάτησε όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών πέρασαν χειροπέδες σε εννέα μέλη, ενώ αναζητούνται ακόμη εννέα άτομα. Εξιχνίασαν 64 περιπτώσεις κλοπών, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών τους κατέσχεσαν έξι αυτοκίνητα και πέντε μοτοσικλέτες,τεχνικό εξοπλισμό κλοπών οχημάτων και πλαστογράφησης πινακίδων και πλήθος εγκεφάλων αυτοκινήτων.

Σε έναν από τους διαλόγους που κατέγραψαν οι Αρχές, ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, 29 ετών, ο οποίος δούλευε ως διανομέας, μιλώντας με έναν από τους συνεργούς του φέρεται να τον ενημερώνει ότι η τελική τιμή ενός οχήματος, συγκεκριμένης μάρκας με καινούργιο κλειδί και με πινακίδες που να μη φαίνονται κλεμμένες, θα κοστίσει 1.400 ευρώ.

ΚΛΟΠΗ ΙΧ

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Καλημέρα αδελφέ, πώς είσαι; Δεν έχω κάνει κάτι ακόμα με το παπάκι. Έχω πει και σε κάτι πιτσιρικάδες μπας και τα βρούνε. Μίλησα με τον φίλο με τα Q και μου είπε 1.400 κλειδί και πινακίδες έτοιμο.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: ΟΚ, θα σε πάρω σε λίγο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης όταν υπήρχε κάποιος υποψήφιος πελάτης φρόντιζαν να είναι έτοιμα να καλύψουν τις ανάγκες του. Γι’ αυτόν τον λόγο αρχικά στοχοποιούσαν οχήματα και στη συνέχεια τα έκλεβαν.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Έλα, κούκλε.

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Έλα, αδελφέ.

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Μπορεί να χρειαστώ κάτι αμάξια για Αλβανία. Αδελφέ, τι μάρκες μπορείς και μοντέλα;

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Audi Q5, Α4, s5 και κάτι Nissan. Μέχρι το 2017 έχω μηχάνημα όλα τα μοντέλα και Fiat, Alfa Romeo, Lancia και από βανάκια ό,τι θες. Και άλλα μπορώ, απλά να μου λες τι θες, έχω και κάτι «εγκέφαλους».

Όμως δεν έκλεβαν μόνο οχήματα και τα διέθεταν για παράνομες πράξεις. Πολλές φορές προχωρούσαν στο «ξήλωμα» ανταλλακτικών ή ακόμα και στο «κόψιμό» τους. Σε μια συνομιλία του φερόμενου ως αρχηγού με έναν ιδιοκτήτη μάντρας οχημάτων και συνεργείου έχουν καταγραφεί να συνομιλούν και να κανονίζουν το «κόψιμο» ενός οχήματος, ενώ έχουν και έτοιμα χαρτιά για τη νομιμοποίησή του.

 «ΚΟΨΙΜΟ» ΙΧ

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Αδελφέ, περιμένω φωτογραφίες, σ’ το στέλνω.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ: Σε παρακαλώ πολύ, το πληρώνω όσο θες, έχω χαρτιά έτοιμα. Μη με κρεμάσεις σε παρακαλώ.

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Όχι αδελφούλη, περιμένω να μου το στείλουν να το δεις και το «κόβουμε» κατευθείαν.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ: ΟΚ περιμένω. Για το άλλο έχεις κάποιο νέο; Θα το φτιάξεις; Γιατί εσένα περιμένω, εγώ τα έχω όλα έτοιμα.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν διάφορες κωδικές ονομασίες για να αποπροσανατολίζουν τις Αρχές που ενδεχομένως είχαν ανακαλύψει την παράνομη δράση τους. Συγκεκριμένα αποκαλούσαν τα αυτοκίνητα «κοπέλες» ή «καρ…λες».

ΟΙ «ΚΟΠΕΛΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΚΑΡ…ΛΕΣ»

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Θα μου το φέρεις, ρε σκύλε; Θα μου το φέρεις μία;

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Μ…κα, δεν το πιστεύω. Θα πας τα «κορίτσια» που έχω;

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Πού να τα πάω, ρε μ…κα;

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Σε παρακαλώ, ρε μπρο…

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Άστο κάπου, σε ένα περίπτερο να περάσω να το πάρω, ρε…

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Λοιπόν άκουσε με λίγο, αδελφέ…

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Άφησέ το Βεΐκου, δεν βγαίνεις;

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Ποια Βεΐκου, ρε, πάω Ολυμπιακό Χωριό, ρε.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Ωραία, από πού περνάς να το αφήσεις, Νέα Ιωνία; Πού είσαι τώρα;

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Λοιπόν, το αφήνω στο δικό μου το βενζινάδικο στη Shell, στη Λεωφόρο Δεκελείας, στα φανάρια του Βλάχου.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Α, στη Μεταμόρφωση, ναι.

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Μπράβο και θέλω να μου βγάλεις φωτογραφίες αυτές τις δύο «κοπέλες», τις «κα…λες». Θα περάσεις και από τις δύο.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Ναι, το ένα θυμάμαι είναι Αδριανουπόλεως.

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Στη θέση σου αυτό δεν θα το έκανα, για να ξέρεις.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Ωραία, θες να τα στείλω εκεί στον άλλον, σε αυτό το Αραβικό;  Ή σε σένα;

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Στον φίλο μου θα τα στείλεις.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ: Στο Αραβικό, σε αυτό που είχαμε πάρει το Αραβικό.

«ΑΡΧΗΓΟΣ» ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: Μπράαααβο, μπράαααβο, αγορίνα μου.

Παρατσούκλια

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν και παρατσούκλια για να κάνουν τις συνεννοήσεις τους. Εκτός από τον φερόμενο ως αρχηγό και τη φίλη του, ο «κρεμ» ή «Άραβας», ο «γάτος» και ο «χάκερ» ήταν μερικά από αυτά. Πώς όμως οι Αρχές εμπλέκουν τη σπείρα με την κλοπή του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο νεαρός Σύρος, το οποίο θα το χρησιμοποιούσε πιθανότατα για την παράνομη μεταφορά μεταναστών και εντοπίστηκε από αστυνομικούς έξω από τη Λάρισα;

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», στο τηλέφωνο του 29χρονου, ο οποίος θεωρείται ο αρχηγός της σπείρας, βρέθηκε μια φωτογραφία με τη μάρκα του αυτοκινήτου αλλά και το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο. «Όσο καιρό παρακολουθούσαμε τις κινήσεις των μελών διαπιστώσαμε ότι ο 29χρονος ήταν συχνός θαμώνας συγκεκριμένης καφετέριας στο Γαλάτσι. Η κλοπή του αυτοκινήτου που καταδιώχτηκε στη Λάρισα έγινε σε απόσταση λίγων μέτρων από το συγκεκριμένο κατάστημα», λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τον πυροβολισμό από το όπλο του αστυνομικού που τραυμάτισε θανάσιμα τον Σύρο, εισαγγελέας και ιατροδικαστής πήγαν στο σημείο για να έχουν προσωπική άποψη του χώρου και των συνθηκών, και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τυχαία εκπυρσοκρότηση ενώ ο αστυνομικός προσπαθούσε να πηδήξει πάνω από μια μάντρα κυνηγώντας τον νεαρό.

ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ
ΚΥΛΩΜΑΤΟΣ

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.