Ο Ανδρουλάκης στην «Αυτοψία» με προτάσεις του Θεμιστοκλή Μπάκα

Νίκος Ανδρουλάκης-Θέμης Μπάκας

Η πολιτική αντιπαράθεση φαίνεται να «χτυπάει» και πάλι κόκκινο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.Νίκος Ανδρουλάκης, χθες ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο κ.Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για το μείζον πρόβλημα της στέγασης , αναφέροντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την «αναχαίτιση» του κόστους στέγασης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ενώ, τόνισε ότι ασχολήθηκαν «πρώτοι» με το μεγάλο αυτό πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία.

Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ.Ανδρουλάκη, ότι μάλλον δεν τον έχουν ενημερώσει σωστά οι συνεργάτες του ή/και ο ίδιος δεν αναφέρει τις «πηγές», από που αντλεί τις προτάσεις που αναφέρει ως προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι προτάσεις που αναφέρει και «οικειοποιείται», είναι μέρος των προτάσεων του Θεμιστοκλή Μπάκα, Προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates και Υποψηφίου Βουλευτή Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, είναι το πρόσωπο «έκπληξη» του κ.Αλέξη Τσίπρα για την Αχαΐα , το πρόσωπο που «στόχευσε» διάνα για τον τομέα της στεγαστικής πολιτικής όπως και με την Πόπη Τσαπανίδου για να αναλάβει τα ηνία της εκπροσώπου Τύπου .

Πολλοί στην Αχαΐα  «σπεύδουν» να αλλάξουν την ατζέντα και να αυτοπροβληθούν ως οι άνθρωποι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην Αχαΐα  ή/και ότι «πιέστηκαν» για να μπουν στο ψηφοδέλτιο από τα κεντρικά, δεν μας λένε όμως όλη την αλήθεια…

Σ΄ άλλες λίστες τους περιμέναμε και στον «κυνήγι» του σταυρού τους βλέπουμε !

Παράλληλα, πολλοί είναι μέλη του κόμματος ή/και εκλεγμένοι στη κεντρική επιτροπή ή/και στα όργανα του κόμματος… άρα πια η έκπληξη; Θα τα πούμε άλλη φορά αυτά… έχουμε χρόνο να αναλύσουμε τα πραγματικά δεδομένα !

Ας επικεντρωθούμε στον κ.Νίκο Ανδρουλάκη

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και θυμούνται οι μεγαλύτεροι !

Στις 24/8/2022 στην ενότητα «Πολιτικό Παρασκήνιο» το ΕΘΝΟΣ γράφει για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσον αφορά την στεγαστική πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής παρουσίασε σήμερα μια δέσμη μέτρων για φθηνή στέγη παρέχοντας κίνητρα, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, ώστε ιδιοκτήτες κενών κατοικιών να ενθαρρυνθούν να τις βελτιώσουν και να δεσμευτούν να τις διαθέτουν στη συνέχεια για μακροχρόνια ενοικίαση σε προσιτές τιμές.

Στη δέσμη άμεσων μέτρων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Η διεύρυνση της επιδότησης ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια
  • Το πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού
  • Η επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Παρατηρήσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι οι παραπάνω προτάσεις, αναφέρονται σε άρθρα στο ethnos.gr με τίτλο: «Στεγαστική πολιτική: 12 προτάσεις που θα διευρύνουν τους δικαιούχους» και: “Φοιτητική Στέγη: 9+1 Μέτρα για την «αναχαίτιση» του κόστους στέγασης”.

Τα άρθρα υπογράφει ο τακτικός μας συνεργάτης, Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates.


Δεν «χρεώνουμε» κάτι, ούτε κόβουμε απόδειξη, αφού η διακίνηση των ιδεών είναι ελεύθερη και… δεν υπόκειται σε ΦΠΑ!

Για του λόγου το αληθές: https://www.ethnos.gr/politikoparaskhnio/article/221372/toepiteleiotoypasokkinaldiabazeiethnos?fbclid=IwAR3K2PTHVNlLs8EZ7swqxT_qMzOHhfL-BhCRrgIk1SdXQvouSlOS2WfB1AM

Μέρος των προτάσεων του Θεμιστοκλή Μπάκα για την στεγαστική πολιτική, «υιοθέτησε» και ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου κ.Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα, το ΕΘΝΟΣ στις 7/2/2023 στην ενότητα «Πολιτικό Παρασκήνιο» αναφέρει τα παρακάτω:

Στις προτάσεις Χριστοδουλίδη για την Στεγαστική Πολιτική που κωδικοποιούνται σε 8 συγκεκριμένες πολιτικές, διαβάζουμε:

  • Η σύσταση Εθνικού Φορέα Στέγασης που αρμοδιότητά του θα είναι η εφαρμογή και διαχείριση της Στεγαστικής Πολιτικής του Κράτους
  • Φορολογικά κίνητρα σε ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ανανεώσουν τη μισθωτική σύμβαση στον ίδιο εκμισθωτή χωρίς αύξηση του ενοικίου.
  • Εξέταση της δυνατότητας μέρος των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία ή μέρος ενοικίου που πληρώνεται για πρώτη κατοικία, να εκπίπτουν του φορολογικού εισοδήματος.
  • Σχέδια για πρόσβαση σε χρηματοδότηση για απόκτηση πρώτης κατοικίας, όπως η καταβολή από το Κράτος της προκαταβολής που απαιτείται από τις τράπεζες για δανεισμό.

Οι μισές προτάσεις του δηλαδή, προέρχονται από το άρθρο του τακτικού μας συνεργάτη, Θεμιστοκλή Μπάκα, στο ethnos.gr με τίτλο: «Στεγαστική πολιτική: 12 προτάσεις που θα διευρύνουν τους δικαιούχους» .

Για του λόγου το αληθές, το έγκριτο ειδησεογραφικό site της Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», στην ενότητα «Πολιτικό Παρασκήνιο», πριν ημέρες έγραψε τα κάτωθι (https://www.ethnos.gr/politikoparaskhnio/article/245581/kaioiypopshfioiproedroithskyproydiabazoynethnos

Μη ξεχνάμε ότι ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Μπάκας, δεν ανέδειξε απλά την αναγκαιότητα μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019, αλλά, σε κάθε ευκαιρία είτε σε τηλεοπτικά πάνελ στα μεγάλα κανάλια όπως στην ΕΡΤ1, στον ΣΚΑΪ , στο Mega, στο Open κλπ. , σε ραδιοφωνικές εκπομπές στα Παραπολιτικά 90,1, στον ΣΚΑΪ 100,3, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ ,στον Alpha 98,9, στον Real fm 97,8 , αλλά και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων του, «κατέθετε» συνεχώς προτάσεις για την αναχαίτηση του κόστους στέγασης.

Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο internet, θα δεις το σύνολο των άρθρων του και των προτάσεων του να φιλοξενούνται σε πανελλαδικές εφημερίδες (TA NEA, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REAL NEWS, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ κλπ.) και σε ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, naftemporiki.gr, enikos.gr, tvxs.gr κλπ).

Πολλάκις έχει γραφτεί στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ότι, είτε η κυβέρνηση, είτε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έχουν «υιοθετήσει» προτάσεις του Θεμιστοκλή Μπάκα.

Ο άνωθεν κλάδος, εκτός από την επαγγελματική δραστηριότητα του Θεμιστοκλή Μπάκα, αποτελεί και κλάδο εξειδίκευσης της Ακαδημαϊκής του πορείας, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc – Master of Science) στο Real Estate Finance & Investment από το Oxford Brookes University – Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τελειόφοιτος – MBA (Master in Business Administration) Project Management του University of East London (UEL).

Τον έχουν επισκεφτεί και έχουν φιλοξενήσει δηλώσεις του, η Αγγλική εφημερίδα, The Sunday Times, η Γαλλική  Le Monde, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua news, η Ελβετική Εφημερίδα Le Matin Dimanche, το παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters καθώς και οι  Finland Times και το Huffington post.

Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συμμετάσχει στα ντοκιμαντέρ του VICE για θέματα που απασχολούν τη χώρα μας.

Αδιαμφησβήτητα ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Μπάκας, ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, αυτός ο νέος άνθρωπος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αχαΐα, αποτελεί τον «expert» στη χώρα μας όσον αφορά την στεγαστική πολιτική και το πώς μπορούμε να αναχαιτίσουμε το κόστος στέγασης – ένα θέμα που απασχολεί τόσο οικογένειες, όσο και τους νέους ανθρώπους που είτε θέλουν να μείνουν μόνοι τους, είτε να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Ένα θέμα που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια, και θα μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Εμείς στο tsipasblog.gr χαιρόμαστε που δικά μας παιδιά, νέοι άνθρωποι, όπως ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Μπάκας, μέσα από το δημόσιο βήμα που κατέκτησαν μόνοι τους, από τη δουλειά τους, νέοι άνθρωποι που δεν προέρχονται από «κομματικούς σωλήνες», από «τζάκια» και φατρίες, αλλά από την κοινωνία, σήμερα να αποτελούν τα πρόσωπα «έκπληξη» του Αλέξη Τσίπρα για την Αχαΐα στις βουλευτικές εκλογές. Το πρόσωπο «έκπληξη» για την επόμενη μέρα της περιοχής μας, της Αχαΐας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στόχευσε διάνα για άλλη μια φορά !

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.