Για ακόμη ένα Σαββατόβραδο, η ειδική ομάδα της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) πραγματοποίησε στοχευμένη εμφάνιση στα νυχτερινά κέντρα της Πάτρας. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα εντατικών ελέγχων, κίνηση που υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα των αρχών να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη.
Χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περίπου δώδεκα βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα εισήλθαν σε ένα πολύ γνωστό και κεντρικό κατάστημα διασκέδασης. Η εικόνα ήταν ασυνήθιστη και προκάλεσε αίσθηση στους θαμώνες: με το που μπήκε το κλιμάκιο, τα φώτα άναψαν αμέσως και η μουσική σταμάτησε.
Το μήνυμα που εκπέμπει αυτή η συστηματική παρουσία της ΟΠΚΕ είναι ξεκάθαρο: το κράτος επιδεικνύει την ισχύ του.
Οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις πρόσφατες, βαρυσήμαντες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει τονίσει επανειλημμένα πως : Καμία «μαφία» δεν θα υποκαταστήσει το κράτος!

