Νόαμ Κατς! Το “βαρύ πυροβολικό” της Ισραηλινής διπλωματίας ανέλαβε την θέση του πρέσβη στην Αθήνα με “αυξημένα καθήκοντα”- Συστήθηκε με βίντεο μιλώντας Ελληνικά

«Ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Nόαμ Κατς, επέδωσε τη Δευτέρα τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Για όσους τον ξέρουν μιλούν για το βαρύ πυροβολικό της Ισραηλινής Διπλωματίας.

Πριν έρθει στην Αθήνα, ο Πρέσβης υπηρέτησε για επτά χρόνια ως Ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ. Ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας, ήταν υπεύθυνος για τη δημόσια διπλωματία του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο, επιφορτισμένος με την ανάπτυξη στρατηγικών επικοινωνίας για 108 διπλωματικές αποστολές.



Προηγουμένως, ο Πρέσβης Κατς υπηρέτησε ως Υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον (2009-2014), Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ (2007-2009), Πρέσβης του Ισραήλ στη Νιγηρία, την Γκάνα και τη Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ECOWAS) (2002-2007), Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών (2000) και Εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Ισραήλ στη Ρώμη (1998-2000). Πριν από αυτό, υπηρέτησε στα Τμήματα Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Λάγος της Νιγηρίας.

Ο Πρέσβης έχει πτυχίο στην Ιστορία και μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Είναι απόφοιτος του προγράμματος Wexner Senior Leadership στο Πανεπιστήμιο Harvard (2017). Διοικητής πεζικού στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, ανήλθε στο βαθμό του ταγματάρχη κατά τη διάρκεια της εφεδρικής του υπηρεσίας και έλαβε ειδική διάκριση για τη στρατιωτική του θητεία. Δίδαξε Ιστορία και Αγωγή του πολίτη στο λύκειο του Κιμπούτς Cabri, όπου έζησε για αρκετά χρόνια πριν ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα.

Ο Νόαμ Κατς γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1964. Είναι παντρεμένος με την Εϊνάτ και είναι πατέρας τριών παιδιών. Με βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας στην Αθήνα συστήθηκε μιλώντας Ελληνικά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.