Η Nissan σχεδιάζει να περικόψει πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας

Ο CEO Makoto Uchida

Η Nissan Motor Co. σχεδιάζει να περικόψει πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά το κλείσιμο των εργοστασίων και των εκθεσιακών της χώρων λόγω της πανδημίας, αναφέρει το Kyodo News.

Το ξέσπασμα του ιού αναγκάζει τη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει την παραγωγή, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο μέτρων αναδιάρθρωσης στην Ιαπωνία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων. Οι μειώσεις θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου αναδιοργάνωσης που πρόκειται να αποκαλύψει η Nissan στις 28 Μαΐου, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η περικοπή είναι πολύ μεγαλύτερη από τη μείωση των 12.500 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η Nissan στα μέσα του 2019. Η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα μετά από τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Carlos Ghosn τον Νοέμβριο του 2018, με την «παράλυση» της διοίκηση της να μειώνει τις προοπτικές της. Η αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει ζημιές για την τελευταία οικονομική χρήση έως τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία έκλεισε τις αντιπροσωπείες στις μεγάλες αγορές και η οικονομική κρίση έπληξε τη ζήτηση των καταναλωτών για νέα αυτοκίνητα.

Ο εκπρόσωπος της Nissan αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει κατά περίπου 300 δισ. γιεν (2,8 δισ. δολάρια) τα ετήσια σταθερά κόστη και τα έξοδα αναδιάρθρωσης, καθώς η πανδημία μειώνει περαιτέρω τις πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρουν πληροφορίες.

Η Nissan, με έδρα στη Γιοκοχάμα, θα καταργήσει σταδιακά το εμπορικό σήμα Datsun, θα κλείσει μια γραμμή παραγωγής εκτός από αυτή που έκλεισε πρόσφατα στην Ινδονησία και θα επιτύχει τον μειωμένο στόχο δαπανών φέτος με περικοπές στο μάρκετινγκ, την έρευνα και άλλα έξοδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.