Μυτιληναίος: Μονιμοποιείται στην πρώτη θέση στους ιδιώτες προμηθευτές ενέργειας

Μονιμοποιείται στην πρώτη θέση στους ιδιώτες προμηθευτές ενέργειας  η Protergia της εταιρείας Μυτιληναίος αυξάνοντας κάθε μήνα το ποσοστό της, με συνολικό μερίδιο αγοράς 8,60% (από 8,50%) τον Σεπτέμβριο με περίπου 260.000 πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και είναι πρώτη από πλευράς πελατολογίου ενώ εμφανίζει μεγαλύτερη διείσδυση στην Μέση Τάση που είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Ενδεικτικό είναι πως στην πρόσφατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η Κομισιόν διαπιστώνει ενίσχυση του ανταγωνισμού στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι τον Ιούνιο του 2020 το μερίδιο του δεσπόζοντος «παίκτη» είχε υποχωρήσει στο 67,7% ενώ  από τα στοιχεία του Οκτωβρίου διαπιστώνεται ότι η ΔΕΗ διαμόρφωσε το μερίδιό της στην αγορά στο 63,20%.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Την πρώτη πεντάδα των παικτών στην προμήθεια ενέργειας συμπληρώνουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που κατέγραψε συνολικό μερίδιο 6,97% το Σεπτέμβριο (από 6,58%),και ακολουθούν η Elpedison (κοινή εταιρεία των ΕΛΠΕ και της Ιταλικής Edison με μερίδιο 5,05% (από 5%), η NRG της Motor Oil με 3,58% (από 3,38%), η Watt & Volt του κ. Αναστάσιου Παπαναγιώτου με 2,67% (από 2,68%) και η Volterra που ελέγχεται από τον όμιλο ΑVAX με 2,55% (από 2,34%).

Αύξηση του μεριδίου της εμφάνισε, το ίδιο διάστημα  και η “Φυσικό Αέριο” (στο 1,48% από 1,32%) ενώ οριακή αύξηση παρουσίασε η ΖeniΘ (1,19% από 1,17%). Κοντά στο 1% είναι το μερίδιο που κατέχει η Volton, η οποία ελέγχεται από εφοπλιστικά κεφάλαια ενώ κάτω από 1% έχουν τα ΕΛΤΑ.

-mikrometoxos.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.