Ευτυχώς που στην διάρκεια της πανδημίας είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά όχι για το λόγο που φαντάζεστε)

Καθώς η Ελλάδα δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό -και από το διαλυμένο, λόγω της χρεοκοπίας της χώρας, Εθνικό Σύστημα Υγείας- δεν μπορώ να μην σκεφτώ πως όλα αυτά που ζούμε σήμερα ξεκίνησαν με πανηγυρισμούς την περασμένη άνοιξη, για την Ελλάδα που θριαμβεύει στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού και την ζηλεύουν όλες οι άλλες χώρες.

Βέβαια, ακόμα και σήμερα, με τους νεκρούς από τον κορωνοϊό να ξεπερνούν κάποιες μέρες τους 100, τους διασωληνωμένους να αυξάνονται διαρκώς και με τους απελπισμένους γιατρούς να μην έχουν πού να βάλουν τους ασθενείς, υπάρχουν πολιτικοί -αλλά και πολίτες- που θεωρούν πως η Ελλάδα τα πάει περίφημα και θριαμβεύει.

Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν αυτές τις μέρες της πανδημίας ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μέχρι τώρα, το αφήγημα των κυβερνητικών ήταν πως, αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση στην διάρκεια της πανδημίας, θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς.

Τώρα, που η χώρα πάει ντουγρού για χιλιάδες νεκρούς -και δυστυχώς δεν μοιάζει να μπορεί να το αποφύγει-, αυτό το αφήγημα δεν ακούγεται και τόσο συχνά πια.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ευτυχώς που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση στην διάρκεια της πανδημίας.

Όχι επειδή τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα στον τρόπο της αντιμετώπισης της πανδημίας, αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξέρω τι θα έλεγαν τα ΜΜΕ, οι “άνθρωποι του πνεύματος” και οι “καλλιτέχνες”, αν όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα στη χώρα συνέβαιναν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε τι θα έλεγαν.

Τα ΜΜΕ θα είχαν κηρύξει ιερό πόλεμο και θα φανάτιζαν τους πολίτες, αποδίδοντας κάθε νεκρό από κορωνοϊό, κάθε διασωληνωμένο και κάθε κρούσμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και -κατά προτίμηση- στον Παύλο Πολάκη.

“Πνευματικοί άνθρωποι” και “καλλιτέχνες” θα λυσσούσαν κατά των “συριζομαδούρων” που σκοτώνουν ανθρώπους με την ανικανότητά τους.

“Φονιάδες” θα τους ανέβαζαν, “δολοφόνους” θα τους κατέβαζαν.

Δεν θέλω να πω ονόματα δημοσιογράφων και λοιπών ατόμων -από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις, άλλωστε- αλλά όλοι αυτοί οι κύριοι και αυτές οι κυρίες που βλέπετε σήμερα να κάνουν πως δεν βλέπουν την καταστροφή που ήρθε στην Ελλάδα, θα ήταν στα κάγκελα αν όλα αυτά είχαν συμβεί με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη λύσσα τους και την υστερία τους, θα είχαν οπλίσει χέρια ανθρώπων και θα προκαλούσαν εμφύλιο στη χώρα.

Κάθε συγγενής ανθρώπου που θα πέθαινε από κορωνοϊό, θα κυνηγιόταν αλύπητα από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, για να μιλήσει για τον άνθρωπό του που χάθηκε επειδή οι “συριζομαδούροι” κατέστρεψαν το σύστημα υγείας της χώρας και δεν πήραν τα σωστά μέτρα, ενώ θα παρουσίαζαν την πανδημία σαν κάτι που αφορά μόνο την Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Φυσικά, τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα παρουσιάζονταν σαν κατάλυση του Συντάγματος από τους “συριζομαδούρους” που θέλουν να επιβάλλουν σταλινικό καθεστώς.

Αλλά τώρα, που η καταστροφή ήρθε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, είναι όλα καλά καμωμένα και δεν τρέχει κάστανο, ενώ οι νεκροί δεν έχουν συγγενείς και αγαπημένους.

Κανείς δεν μιλάει για ευθύνες της κυβέρνησης, οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να λιβανίζουν την κυβέρνηση και να προσπαθούν να πάνε την κουβέντα σε άλλα θέματα, ενώ οι “πνευματικοί άνθρωποι” και οι “καλλιτέχνες” έχουν καταπιεί την γλώσσα τους.

Ευτυχώς που, στην διάρκεια της πανδημίας, είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Το πιστεύω αυτό.

Μπορεί η Ελλάδα να έχει πολλά θύματα από τον κορωνοϊό αλλά τουλάχιστον γλιτώσαμε τον εμφύλιο.

Κάτι είναι κι αυτό.

(Αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε για να αθωώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος διαβάζει το μπλογκ, θα έχει αντιληφθεί πως οι θλιβεροί συριζοπασόκοι -που κατάφεραν να κάνουν κυβέρνηση την ακροδεξιά- μου προκαλούν εμετό. Αυτό το κείμενο γράφτηκε, μπας και καταλάβει έστω και ένας άνθρωπος πως ο φανατισμός οδηγεί στην τύφλωση. Και έχει πάντα καταστροφικά αποτελέσματα. Πάντως, να γράψω για μια ακόμα φορά πως, επειδή σκέφτομαι με το δικό μου μυαλό, είχα προβλέψει τον περασμένο Απρίλιο την καταστροφή που ζει η Ελλάδα σήμερα. Ειλικρινά, απορώ πώς δεν το έβλεπαν όλοι αυτό. Το έβλεπαν. Αλλά ήταν μπουκωμένοι με χρήματα από τα κρατικά ταμεία. Οι ευθύνες των ΜΜΕ είναι τεράστιες. Αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα της ατιμωρησίας για τους ισχυρούς. Τώρα η Παναγιά να βάλει το χέρι της. Αφού το απολυμάνει πρώτα πολύ σχολαστικά.)

-από pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.