Μύκονος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ρουμάνος – Συνεχίζει την «ντόλτσε βίτα» σε βίλα με ενοίκιο 87.500 ευρω

Ο Ντράγκος Σαβουλέσκου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ρουμάνος επιχειρηματίας. Ο καταζητουμενος και καταδικασθεις σε 5,5 ετη φυλάκισης λογω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 114 εκατ. ευρω, Ντράγκος Σαβουλέσκου αφεθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ωστοσο υποχρεούται να μην φύγει από την Μύκονο μέχρι να εκτελεστεί το ένταλμα του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, κ. Μιχάλη Δημητρακοπουλο, ο οποίος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου υπέβαλα τον νομικό ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως της Ρουμανίας γιατί έχει πεδίον εφαρμογής του άρθρο 11Β του νόμου για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που ρητά απαγορεύει την έκδοση εκζητούμενου στο εκζητούν κράτος, όταν ο εκζητούμενος εκτίει την επιβληθείσα ποινή από τα δικαστήρια του εκζητούντος κράτους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η eurojust με σημερινό έγγραφό της επιβεβαίωσε ότι ο εντολέας μου εκτίει την ποινή της Ρουμανίας στην Ιταλία δυνάμει αμετάκλητης απόφασης εφετείου της Ιταλίας. Έτσι μονοδρόμως δεν ήταν εφικτή η έκδοσή του στη Ρουμανία. Πρέπει να γνωστοποιήσω ότι η Ρουμανία είχε προσπαθήσει και στην Ιταλία να εκδοθεί ο εντολέας μου αλλά η ιταλική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημά της κάνοντας εφαρμογή της ίδιας ευρωπαϊκής νομοθεσίας που ακολούθησε ο εισαγγελέας εφετών κ. Δημήτριος Παϊκόπουλος».

-protothema.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.