Στιγμιότυπα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media προκαλούν προβληματισμό, καθώς δείχνουν δημόσιες τουαλέτες στη Μύκονο κλειστές κατά τη διάρκεια της βραδιάς, με σακούλες απορριμμάτων συγκεντρωμένες ακριβώς έξω από τον χώρο.
Και κάπου εδώ προκύπτει μια αντίθεση που δύσκολα μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Από τη μία, διαβάζουμε καθημερινά για εγχώριους και διεθνείς celebrities που επιλέγουν ξανά και ξανά τη Μύκονο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Διαβάζουμε για μεγάλα επενδυτικά funds και ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν σημαντικά κεφάλαια στο νησί, κυρίως στον χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού.
Το όνομα «Μύκονος» ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα τουριστικά brands της Ελλάδας, με διεθνή αναγνωρισιμότητα, τεράστια προβολή και ιδιαίτερη δυναμική.
Από την άλλη, όμως, εμφανίζονται εικόνες σαν κι αυτές.
Εικόνες που δεν συμβαδίζουν με τη φήμη, το μέγεθος και τις απαιτήσεις ενός κορυφαίου προορισμού. Εικόνες που δεν μας αρέσουν και, κυρίως, δεν ταιριάζουν στη Μύκονο.
Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε εύκολοι χαρακτηρισμοί. Χρειάζεται άμεση φροντίδα, οργάνωση και παρέμβαση, ώστε τέτοια προβλήματα να αντιμετωπίζονται πριν εξελιχθούν σε αρνητική εικόνα για το νησί.
Γιατί η αξία ενός παγκόσμιου τουριστικού brand δεν κρίνεται μόνο από τις αφίξεις διάσημων προσώπων, τις μεγάλες επενδύσεις και τα πολυτελή καταλύματα. Κρίνεται και στις βασικές υποδομές, στην καθαριότητα και στη σωστή λειτουργία των δημόσιων χώρων.
Η Μύκονος έχει χτίσει ένα όνομα που λίγοι προορισμοί διαθέτουν. Και ακριβώς γι’ αυτό, τέτοιες εικόνες δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές ως κάτι συνηθισμένο. Πρέπει να διορθώνονται άμεσα.
TSIPAS BLOG – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

