Μπουζούκια – κλαμπ βγαίνουν από την κατάψυξη- Με τι όρους- Τι θα γίνει με τα πανηγύρια

Στο… χορό της κανονικότητας μπαίνουν κλαμπ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης,  που ανοίγουν μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ θα ανοίξουν την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ήδη υπάρχει μία άτυπη ενημέρωση στους εργαζόμενους.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα, ενώ δεν θα υπάρχει περιοριστικό ωράριο. Ηδη από το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το άνοιγμα αφορά τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων αυτών, που μέχρι σήμερα μένουν κλειστά και υπογραμμίζεται πως δεν θα επιτρέπονται οι χοροί.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους γάμους και τις δεξιώσεις, σύμφωνα με τα όσα είπε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική.

Πώς θα λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης
Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν με τα εξής μέτρα:

Χωρίς ωράριο λειτουργίας.

Με 50% πληρότητα.

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους -εμβολιασμένους και μη.

Μόνο καθήμενοι πελάτες και χωρίς μπαρ.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, από τον Σεπτέμβριο θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους κέντρων διασκέδασης, μπαρ, εστιατορίων μόνο οι εμβολιασμένοι κατά του κοροναϊού.

Τι θα γίνει με τα πανηγύρια
Σε ό,τι αφορά τα πανηγύρια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την 1η Ιουλίου αναμένεται να επιτραπούν τα πανηγύρια. Ωστόσο, θα πραγματοποιούνται στις περιφερειακές ενότητες στις οποίες το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%

-parapolitika.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.