Μπέος, ο… μόνος των Μοϊκανών

Αχιλλέας Μπέος - Αλέξης Τσίπρας

“Ρε τι έχετε προσφέρει στην πατρίδα σας; Κοπρίτες. Πως θα επιστρέψετε στην εξουσία είναι; Έτσι δεν θα επιστρέψετε ποτέ, γιατί πλέον ο κόσμος ξύπνησε. Τι φταίει ο καθένας που βρίσκεται στην εξουσία είτε λέγεται Μακρόν είτε Μητσοτάκης, εδώ πρόκειται για μία πανδημία. Τον σιχάθηκα. Δεν ντρέπεσαι να το παίζεις και προοδευτικός; Ντροπή Τσίπρα”. Αυτά τα έσουρε ο Μπέος. Ο γνωστός Αχιλλέας Μπέος. Στον γνωστό Τσίπρα.

«Θα εκφραστώ απέναντι στην κατάντια όπως ξέρω. Αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες. Βγαίνει ο Τσίπρας. Τι δουλειά έχει κάνει; Είναι να τρελαίνεσαι. Εκμεταλλεύεστε τον πόνο των συνανθρώπων σας για να κάνετε φθηνή πολιτική; Ρε απατεώνες, αυτό είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας; Σε μία περίοδο κρίσης σε μία πανδημία, τι λαϊκισμός είναι αυτός; Τόσο γλυκιά είναι η εξουσία; Τι κάνετε; Εδώ υποφέρει ο κόσμος. Δεν είμαι ΝΔ, και δεν με ενδιαφέρει ο Μητσοτάκης, ας πάει να κόψει το λαιμό του”.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτή είναι η αλήθεια, αποφάσισε ο Μπέος. Ο Τσίπας, τι λέει επ’ αυτού;

Έχουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού, καπάκι μετά την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνουν τα μέτρα του Μητσοτάκη, έχουμε την αντιπολίτευση που κοιμάται όρθια, έχουμε την τεραστίων διαστάσεων κόντρα για τις αμερικανικές εκλογές, έχουμε και τους «τσαμπουκάδες» του Ερντογάν. Τι άλλο θέλουμε; Δεν θέλουμε κάτι άλλο. Αρα, χρειαζόμαστε κάποιον να βρίσει, να φωνάξει, για όλα αυτά τα απίστευτα που τραβάμε.

Αυτός είναι ο Μπέος. Για πάρτη του κάνει παιχνίδι. Για τους θαυμαστές του. Για το ακροατήριο του. Αυτός είναι, με στόμα. Στοματάρα. Και δεν τα λέει άρτσι μπούρτσι και λουλάς, όταν το ανοίξει. Όχι, βέβαια. Οι άνθρωπος είναι της δουλειάς. Άσχετο ότι δεν έβγαλε πανεπιστήμιο, αλλά αποφοίτησε από το πεζοδρόμιο. Κάθε ατάκα του είναι υπολογισμένη στον πόντο και μαζί με τις λέξεις κουβαλάει μπαρούτι. Φωτιά σκέτη. Λες και κρατάει το σαρανταπεντάρι της 17 Νοέμβρη.

Ο Μπέος εμπνέει. Γιατί μιλάει την αλήτικη γλώσσα, που τσακίζει κόκκαλα.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.