Μπάκας για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ

Για την αποτρόπαια δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, από Κροάτες χούλιγκανς, με τη συνδρομή Ελλήνων χούλιγκανς, ο τέως υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θέμης Μπάκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Μιχάλη. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά τραγικά ανεπαρκής. Πρόκειται για ένα αδιανόητο φιάσκο που κατέληξε στον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ας συμφωνήσουμε στα απολύτως αυτονόητα:

• Είναι αδιανόητο ότι κομβόι οχημάτων με σχεδόν 200 χούλιγκανς από την Κροατία – με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων – πέρασε τα σύνορα, διέσχισε την μισή χώρα και έφτασε στην Αθήνα. Στη συνέχεια, οι Κροάτες χούλιγκανς ενώθηκαν με Έλληνες χούλιγκανς και επιβιβάστηκαν ανενόχλητοι στη Γραμμή 1 του Μετρό, οπλισμένοι με καδρόνια και μαχαίρια.

Έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια σκορπώντας τον τρόμο και δολοφονώντας άγρια έναν νέο άνθρωπο και τραυματίζοντας, εκτός άλλων ένα 13χρονο κορίτσι! Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή παρενόχληση! Με “διακριτική παρακολούθηση”, λέει, από την Αστυνομία αντί για άμεσα μέτρα αποτροπής της άφιξής τους.

•Η UEFA είχε απαγορέψει την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, ωστόσο αυτή η απαγόρευση αγνοήθηκε εντελώς.

Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι βαθιά νυχτωμένος. Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί. Θα ήταν το εκ μέρους του ελάχιστο δείγμα ευθιξίας.

Τέλος, οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.