Μωράκης : “Η κατάσταση στους δρόμους έχει ξεφύγει– Μάιο να ανοίξει η εστίαση” – (vid)

Ο γνωστός και πετυχημένος επιχειρηματίας της εστίασης, αλλά και της νυχτερινής διασκέδασης, Γιάννης Μωράκης, την Δευτέρα (5/4/21), ήταν και αυτός καλεσμένος στην βραδινή εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, στον ANT1. Η οποία, αυτή τη φορά, όμως, δεν ήταν συνεντευξιακή. Πάνω στη ζωή και στην καριέρα κάποιου τραγουδιστή, ηθοποιού, ή σημαντικού Έλληνα γενικότερα, αλλά αφιερώθηκε στην πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, η κουβέντα πήγε στην εστίαση.

N.Χατζηνικολάου : “Ίσως θα ήταν καλό, για να μην υπάρχει ο συνωστισμός στις πλατείες και τις παραλίες, να ανοίξει ο εξωτερικός χώρος σε πρώτη φάση, των εστιατορίων και των καφέ. Είναι αυτή η ώρα ;”

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Γ.Μωράκης : “Από τα λεγόμενα του κυρίου Υπουργού νωρίτερα, θεωρώ πως ο Μάιος είναι η σωστή ημερομηνία μετά το Πάσχα, για να ανοίξει η εστίαση. Και θεωρώ ότι ήδη έχει αργήσει πάρα πολύ. Βέβαια, το να ανοίξει πιο νωρίς, σε καιρό που δεν βολεύει και εμάς, σίγουρα είναι μια δύσκολη λειτουργία. Θεωρώ ότι είμαστε στην τελικά ευθεία, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, εάν θεωρεί τον Μάϊο ότι πρέπει να ανοίξουμε, νομίζω ότι το βλέπει πάρα πολύ σωστά.

N.Χατζηνικολάου : “Εσείς, όμως, είστε έτοιμοι να τηρήσετε αυστηρά μέτρα ;”

Γ.Μωράκης : “Κανένας επιχειρηματίας, που θέλει να ανοίξει το μαγαζί του, το οποίο, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι για 7 μήνες κλειστό, πιστεύω πως δεν θέλει να μην τηρήσει τα μέτρα. Και το πρόβλημα, ποιο είναι. Καταλαβαίνουμε τώρα από τον Απρίλιο, από τον Μάρτιο μάλλον, έχει ξεκινήσει αυτό, ότι η κατάσταση ξεφεύγει στους δρόμους. Εάν δεν σταματήσει αυτό το όρθιο πράγμα στους δρόμους, ο ένας δίπλα στον άλλον, η κατάσταση θα ξεφύγει και θα έχουμε και κακό για την τουριστική μας σεζόν. Για τον εξής λόγο. Γιατί εάν δεν προετοιμαστεί η τουριστική σεζόν από τον Μάϊο, θα δημιουργούν μετά προβλήματα στη σειρά, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Και μετά το χάσαμε. θα είναι της τελευταίας στιγμής, όπως κάναμε πέρυσι, και μήπως αναγκαστούμε να κλείσουμε πάλι Αυγουστιάτικα. Θεωρώ η προετοιμασία για την εστίαση τώρα, είναι πάρα πολύ σοβαρό κομμάτι, που πρέπει να εστιάσουμε όλοι σε αυτό.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως “η εστίαση πρέπει να ανοίξει μετά τον Πάσχα”.

Ημερομηνία συγκεκριμένη, για το άνοιγμα της εστίασης, δεν έδωσε, πάντως και όπως αναμενόταν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Το μόνο που αρκέστηκε να υποσχεθεί, είναι πως το πιθανότερο να γίνει αυτό, είναι μετά το Πάσχα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα :

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.