M&Μ Μorshedy: Οι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες που «ερωτεύτηκαν» την Ελλάδα και το εγχώριο real estate

Η «οικογενειακή επιχείρηση» από την Αίγυπτο που έκανε άφιξη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Σε ποια οικιστικά projects στα νότια προάστια βάζει τη σφραγίδα της η εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Morshedy, που βρίσκεται πίσω από το μεγαλύτερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο.

Έχοντας στη φαρέτρα της κολοσσιαία projects, όπως το εντυπωσιακό κτίριο ονόματι «Skyline», το μεγαλύτερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο, που μάλιστα βρέθηκε υποψήφιο για ρεκόρ Γκίνες, η εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Morshedy, αιγυπτιακής προέλευσης, θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αρκετά από τα projects που τρέχει να βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή στις διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα


To κτίριο Skyline στην Αίγυπτο.

Από την Αίγυπτο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Ποια είναι η Morshedy

Η εταιρία φέρει το όνομα του εμπνευστή και ιδρυτή της, Mohamed Morshedy, ο οποίος το 1983 ίδρυσε τη Memaar Al Morshedy με σαφή επιχειρηματική στρατηγική για τη διείσδυση στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων. Δημιούργησε μία ισχυρή ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών από όλο τον κόσμο, η οποία αργότερα θα γινόταν γνωστή ως Degla for Real Estate Developments, βασικός πυλώνας της Memaar Al Morshedy.

Πλέον, η εταιρία απαριθμεί μία πελατειακή βάση άνω των 85.000 ατόμων, ενώ είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη περισσότερων από 20 mega projects παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται κυρίως από κτίρια κατοικιών στην Αίγυπτο. Για να αντιληφθούμε το εκτόπισμα της εταιρίας, η οποία έρχεται να «ποντάρει» στα νότια, αρκεί να παρατηρήσουμε καλύτερα τους αριθμούς που αυτή συγκεντρώνει. Ενδεικτικά, κάθε χρόνο παραδίδει 4.500 κτιριακές μονάδες, ενώ μετρά πάνω από 1.100 πολυκατοικίες στο ενεργητικό της. Ακόμη, έχει βάλει τη σφραγίδα της σε 25 εμπορικά malls, 11 σχολεία και 18 παιδικούς σταθμούς, και, τέλος, 2 νοσοκομεία.

Σύμφωνα μάλιστα με το Forbes, έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες «οικογενειακές επιχειρήσεις» στη Μέση Ανατολή.

Όσον αφορά στην παρουσία στην Ελλάδα, ο όμιλος Morshedy Group ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, με έδρα τον Άλιμο, υπό την «ομπρέλα» της Memaar Al Morshedy. Όπως αναφέρει η εταιρία, είναι ένας από τους πρώτους επενδυτές στην Ελλάδα από τη Μέση Ανατολή και σήμερα προσφέρει περισσότερα από 80 ακίνητα σε 11 κορυφαίες τοποθεσίες γύρω από την Αθήνα.

«Ερωτευτήκαμε την Ελλάδα»
Με εγκωμιαστικά λόγια μιλά για την Ελλάδα τόσο ο ιδρυτής της εταιρίας, Mohamed Morshedy, όσο και ο γιος του, Mahmoud, που βρίσκεται επίσης στο τιμόνι της «οικογενειακής» επιχείρησης, που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

«Από την ίδρυση της Memaar Al Morshedy το 1983, ξεκινήσαμε με μια μικρή ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων αρχιτεκτόνων, μελετητών και μηχανικών που αναπτύχθηκαν μαζί μας, και με τη σειρά μας αναπτυχθήκαμε μαζί τους, κατασκευάζοντας πολλά έργα που συνδέθηκαν με την αποστολή της συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Την ίδια αποστολή έχουμε και στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι ιδρύσαμε τον όμιλο Morshedy το 2012, πιστεύω ότι ξεκινήσαμε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Μόλις φτάσαμε στην Ελλάδα, ερωτευτήκαμε τη χώρα και θέλαμε να πετύχουμε τους ίδιους στόχους που είχαμε στην Αίγυπτο», δηλώνει ο ιδρυτής της Morshedy.

«Μεγαλώνοντας, έμαθα πολλά μέσω του πατέρα μου και της εμπειρίας στην εταιρεία μας Memaar Al Morshedy. Ένα από τα πιο πολύτιμα μαθήματα που έμαθα ήταν να αφήνουμε πάντα τη δουλειά μας να μιλά για εμάς και να είμαστε ενάρετοι και ηθικοί στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Αυτό είναι που ανυπομονούμε να φέρουμε εδώ, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους στόχους μας να γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων στην Αθήνα και να επεκταθούμε σε όλη την Ευρώπη. Προκειμένου να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο έχουμε ξεκινήσει να επενδύουμε εδώ αγοράζοντας διαφορετικού τύπου ακίνητα όπως ξενοδοχεία, βίλες, κτίρια, διαμερίσματα, οικόπεδα και έργα υπό κατασκευή σε μοναδικές περιοχές», λέει ο Mahmoud Morshedy.

Τα projects στα νότια προάστια

Στην Αθήνα, η εταιρία δραστηριοποιείται αυτήν την περίοδο μέσα από οικιστικά projects που βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής στη Βουλιαγμένη (με δύο ακίνητα), στη Γλυφάδα (με άλλα δύο) και στην Αγία Παρασκευή (με ένα). Τα έργα, όπως πολλά ακόμη αντίστοιχα στα νότια προάστια, έρχονται να προστεθούν σε έναν χάρτη που χαρακτηρίζεται από οικιστικές αναπτύξεις υψηλής αισθητικής, πολυτέλειας και, σε κάποιες περιπτώσεις, φουτουριστικού χαρακτήρα.

Όπως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ενός από τα δύο projects στη Γλυφάδα υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Architects, με έδρα το Μοσχάτο, ενώ ένα ακόμη κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην «καρδιά» της πόλης, επί της λεωφόρου Λαμπράκη.

Το ακίνητο επί της λεωφόρου Λαμπράκη, το οποίο βρίσκεται υπό ανέγερση.

-noupou.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.