Μην τσιμπάς με..Τζιμπούρ!

Μην τσιμπάς με..Τζιμπούρ!

Η είδηση. Με δημόσια τοποθέτηση του, στο site της Παναχαϊκής, ο πρόεδρος της Πατρινής ΠΑΕ, Σάκης Καλογερόπουλος, δηλώνει την αδυναμία του να σηκώσει το φορτίο μόνος του, και, παράλληλα, κάνει κάλεσμα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές.

Τώρα παίζει το άλλο “ρεπορτάζ”. Ότι ο τέως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Άρη, Ραφίκ Τζιμπούρ, 34 χρονών σήμερα, όπως αναφέρει το sportfmpatras.gr, βρίσκεται σε επαφές με τους διοικούντες, για να αναλάβει την ομάδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Περίεργο, αλήθεια! Κάθε φορά που η αδυναμία της ΠΑΕ Παναχαΐκή να είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, σκάει από το πουθενά η μεγάλη «είδηση». Νέος “επενδυτής”. Τα ΜΜΕ, βέβαια, ψοφάνε για… αποκαλύψεις και… αποκλειστικά.

Ερώτηση. Ο Τσιμπούρ είναι επιχειρηματίας; Το ότι ήταν δεινός σκόρερ, οπουδήποτε και αν πέρασε, μας είναι αδιάφορο. Ως επιχειρηματίας, λοιπόν, ο Τσιμπούρ δεν έχει τίποτα άλλο στη σκέψη του παρά το κέρδος. Αν, μάλιστα, είναι σωστός, υγιής επιχειρηματίας, τότε στο μυαλό του έχει ΜΟΝΟ το κέρδος. Κι αυτό είναι θεμιτό, απόλυτα ορθολογικό.

Αν, λοιπόν, θεωρήσουμε ότι πράγματι είναι επενδυτής κι όχι κάτι άλλο πονηρό και ψεύτικο, τι σκέπτεται συγκεκριμένα για την Παναχαΐκή ο Τσιμπούρ; Να την αγοράσει, όπως ένα οικόπεδο, ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, να το σενιάρει για να το μεταπωλήσει; Με κανένα συρματόπλεγμα, τίποτα μερεμέτια.

Δεν ξέρουμε πώς την έχει δει τη δουλειά με την Παναχαΐκή ως επιχειρηματίας ο Τσιμπούρ. Αυτά τα χαζά, ότι η ομάδα είναι brandname, δεν μπαίνουν σε σοβαρή κουβέντα. Βεβαίως η Παναχαΐκή είναι βαρύ πράμα.

Ο αξιοσέβαστος και όχι ο τυχοδιώκτης επιχειρηματίας έχει τη λογική του. Πόσα χρειάζεται να επενδύσω; Τόσα! Μετά από πόσα χρόνια θα αποσβέσω το κεφάλαιο μου; Του άγιου Ποτέ. Αν δεν βάλω το πακέτο που χρειάζεται η Παναχαΐκή, με πόσα χρήματα ελπίζω να τον πουλήσω μετά ένα, δύο, τρία χρόνια;

Σκέπτομαι και το άλλο.Έστω ότι ο επιχειρηματίας Τσιμπούρ επιλέγει, τελικά, για νέος “κουμανταδόρος” της Παναχαΐκής. Θα μιλάμε για “παράδοση” ή για πώληση ;

Όλα αυτά τα απλά και βασικά που έχουν σχέση με την εξαγορά μίας “προβληματικής” ανώνυμης εταιρείας σε αντιεμπορική αγορά, είναι ψιλά, μάλλον… ανύπαρκτα γράμματα στα πρωτοσέλιδα.

Διαβάστε επίσης : Άμεση επιβεβαίωση του tsipasblog.gr για Καλογερόπουλο και Παναχαΐκή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.