Μια τριπλή δολοφονία πριν 17 χρόνια που βγήκε και μπήκε στο αρχείο 3 φορές! Ο διαμαντέμπορος Μιχάλης Ζουμπατλής που έκανε “δουλειές’ με το καθεστώς Χουσεΐν – Η ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε πριν 2 μήνες στην ΕΥΠ με νέα στοιχεία και κατονομάζει τον δολοφόνο, πατέρα, γιου και μάνας

Το ανεξιχνίαστο τριπλό έγκλημα του Λόγγου το 2005 που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεχασθεί από τις διωκτικές αρχές της χώρας. Μια ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε πριν από 2 μήνες περίπου στην ΕΥΠ κατονομάζει τον ηθικό αυτουργό των δολοφονιών για να ξετυλίχθει το κουβάρι της τριπλής στυγερής δολοφονίας, που είχε θύματα τον 66χρονο Ελληνοαιγύπτιο επιχειρηματία, Μιχάλη Ζουμπατλή, τον 40χρονο γιο του, Νίκο Ζουμπατλή – Ραμζή και την μητέρα του, Καλλιόπη – Φανή Ζουμπατλή, 59 χρονών.

Εκείνη την περίοδο, όλες οι εμπλεκόμενες αστυνομικές υπηρεσίες του Αιγίου, της Πάτρας και της Αθήνας είχαν εξετάσει εξονυχιστικά κάθε πιθανή εκδοχή για να φθάσουν στον δολοφόνο. Δεν είχε αφήσει, όμως, το παραμικρό ίχνος και δεν εντοπίσθηκε, ούτε φυσικά ο ηθικός αυτουργός του «καλοπληρωμένου» συμβολαίου θανάτου.

Στο διάβα των 17 χρόνων μέχρι σήμερα ο φάκελος της τριπλής δολοφονίας ανασύρθηκε τρεις φορές από το αρχείο της Εισαγγελίας Αιγίου, αλλά και τις τρεις τέθηκε πάλι στο αρχείο.

Οι διωκτικές υπηρεσίες, καθώς εξελίσσονται οι έρευνες, είχαν προχωρήσει στην εκτίμηση ότι το «συμβόλαιο θανάτου», δεν αφορούσε κάποιες προσωπικές διαφορές ή τέλος πάντων δεν επρόκειτο για ένα έγκλημα με «εγχώρια» μόνο διάσταση.

Και όντως σήμερα, εκείνο που έχει προκύψει, είναι ότι η ΕΥΠ και μυστικές υπηρεσίες χωρών της Μ. Ανατολής έχουν τον φάκελο μπροστά τους, και επεξεργάζονται νέα στοιχεία, που περιγράφονται στην επιστολή με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να προκαλέσουν έναν καινούργιο, τέταρτο κύκλο Εισαγγελικής διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οταν είχε επιβληθεί εμπάργκο στο Ιρανικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν επωφελήθηκε ο Ζουμπατλής και αγόραζε χρυσό, διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους από την Κυβέρνηση του Χουσεΐν.

-ediolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.