Μια σφαίρα στο κεφάλι πολυεθνικού αρχιμαφιόζου

Ναντίρ Σαλίφωβ

Η είδηση δίνεται ξερή. Αυτή δεν είναι η δουλειά του μέσου, κανάλι είναι αυτό, εφημερίδα η σελίδα στο διαδίχτυο. Να τη σερβίρει ο ένας, έτσι ακριβώς κάνει κι ο άλλος. Με το νι και με το σίγμα. Σα να μεταφέρουν ραβασάκι. Ό,τι μεταδίδεται απ’ έξω, το αναμεταδίδουν με κλειστά μάτια. 

Δολοφονήθηκε προχθές στην Τουρκία κάποιος άγνωστος, δηλαδή όχι διεθνής φίρμα, μαφιόζος με το όνομα Ναντίρ Σαλίφωβ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην πρακτική του copy paste (αντιγραφή- επικόλληση) ο εν λόγω ήταν ένας από τους πλουσιώτερους Ρώσους γκάγκστερ. Τον υποτιμούν τον μακαρίτη. Πρόκειται για πολυεθνικό αρχηγό ”οικογένειας” και δεν είναι Ρώσος. Ούτε Αζέρος, άλλο ότι ανέβηκε στην παρανομία στο Αζερμπαϊστάν και είχε έδρα το Μπακού. Γεωργιανός ήταν ο Σαλίφωβ, και μουσουλμάνος και η δραστηριότητα του είχε αναπτυχθεί στη Ρωσία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Να πούμε κι άλλα, εκτός copy paste; Μόνο να αναφέρει κανείς όσα γνωρίζουν οι αστυνομίες διαφόρων χωρών, θα χρειαστούν ώρες για τον αναγνώστη. Επί της ουσίας. Η αστυνομική ή η δημοσιογραφική προσέγγιση στον συγκεκριμένο και γαμώ τους νονούς ντροπιάζει τις αξιότιμες κοινωνίες. Είναι η πιο μεγάλη ντροπή της νομιμότητας, όταν κυβερνήσεις, δικαιοσύνη και μεγαλοεπιχειρηματίες στην πραγματικότητα συνεργάζονται με τη μαφία. Έστω – λόγω της αδυναμίας τους- υποχρεώνονται να αποδέχονται τη μαφιόζικη παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας τους. 

Τον Αύγουστο του 2016 δολοφονήθηκε ο αρχιγκάγκστερ Ράζβαν Τζανίεφ και ο Νο 1 ύποπτος ήταν ο Ναντίρ Σαλίφωβ ή και Lotu Galli. Στη φώτο, σε εκδήλωση όπου τιμήθηκε για την προσφορά του στην κοινωνία. Οι νόμιμες επιχειρήσεις του Σαλίφωβ πολλές και ποικίλες. Κάποιο διάστημα ήταν περαστικός και από την Ελλάδα. Του φύτεψαν μια σφαίρα τη στιγμή που έτρωγε σε εστιατόριο της Ατάλειας. 

Ο 48χρονος Σαλίφωβ ζούσε με την απειλή ότι θα τον φάνε. Πότε στο Ντουμπάι και το Ισραήλ, πότε στην Τουρκία και στην Άγια Πετρούπολη. Είχε καταδικαστεί αρκετές φορές, ακόμα και με θανατική ποινή, αλλά πάντα καθάριζε. Δεν ζούσε με τον κίνδυνο της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, αλλά επειδή είχε φτάσει ψηλά, με το φόβο κάποια στιγμή θα πάει από βόλι συμμορίτικο. Μετά την εκτέλεση του η αστυνομία αμολύθηκε να βρει τον ένοχο. Ανέκδοτο. Κι αν τον βρει αστυνομία και φυλλάδες θα μας πουν ότι κατάφεραν χτύπημα ισχυρό στο οργανωμένο έγκλημα. Το ανέκδοτο.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.