Μια εικόνα που ανατρίχιασε την Ελλάδα! 30 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενη την Έφη Κακαράντζουλα που έλιωσε με βιτριόλι το πρόσωπο της Ιωάννας Παλιοσπύρου- Η νομική “ντρίπλα” Κεχαγιόγλου για να πέσει στα μαλακά η θύτης

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς αυτό που συνέβη στις 9 η ώρα το πρωί στην είσοδο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην Αθήνα. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μια μάσκα που κάλυπτε όλο το πρόσωπό της και τον λαιμό, αφήνοντας μόνο τέσσερις τρύπες για τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Επίσης φορούσε ένα καπέλο για να κρύψει τα τραύματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Αντίθετα, η κατ’ ομολογία δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι, η Έφη Κακαράντζουλα, επέλεξε να μην εμφανιστεί στα δικαστήρια. «Μπράβο, Ιωάννα» φώναζαν όσοι έτυχε να βρεθούν στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου. Η απόφαση της Ιωάννας να παραστεί στη δίκη είναι προσωπική της επιλογή, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της, παρά τις περί αντιθέτου συμβουλές της οικογένειάς της.

Γραπτή δήλωση με την οποία έκανε γνωστή την πρόθεση της κατηγορούμενης Έφης να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα ανέγνωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι είναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας».

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω στην κα. Παλιοσπύρου τη συμπάθειά μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της, αλλά ζητάει μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι τον Μάιο του 2020. Η κατηγορουμένη συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 και απολογούμενη σιώπησε, αρνούμενη να δώσει στην Ανάκριση οποιαδήποτε απάντηση για όσα της καταλογίζονται από σωρεία συντριπτικών στοιχείων. Η σιωπή της 37χρονης τηρήθηκε επί 11 μήνες.

Η ίδια θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην ανακρίτρια τον Απρίλιο του 2021, οπότε και σε συμπληρωματική απολογία της ομολόγησε πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα τονίζοντας πως η πρόθεσή της δεν ήταν να τη σκοτώσει. Ζητώντας συγγνώμη η 37χρονη απέδωσε την αποτρόπαια πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα, για το οποίο πίστευε πως είχε εμπλοκή σε σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα, το οποίο δεν προσδιόρισε στην ανακρίτρια.

Η ομολογία της 37χρονης φαίνεται να μην άλλαξε την άποψη των δικαστών που έκριναν την υπόθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον περασμένο Μάιο παρέπεμψε τη δράστρια για απόπειρα ανθρωποκτονίας, υιοθετώντας απόλυτα την εισήγηση του εισαγγελέα, που έδωσε τη νομική του απάντηση στη θέση της κατηγορουμένης ότι πρέπει να δικαστεί για σωματική βλάβη. «Ήθελε να τη σκοτώσει» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος πολλά δεδομένα, με κυρίαρχο την ποσότητα του υγρού που έριξε η κατηγορουμένη στην Ιωάννα.

Στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν, μετά την ίδια την παθούσα, 30 με 40 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γιατροί που επί σειρά μηνών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ιωάννα. Για τη δίκη έχει επιστρατευθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ εντός και εκτός της αίθουσας θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

-edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.