Η μη απάντηση Χατζηδάκη στην ανάλυση του Θεμιστοκλή Μπάκα για το «Σπίτι μου»

Απαντώντας στην ερώτηση που του είχε απευθύνει η ανεξάρτητη βουλευτής, Αγγελική Αδαμοπούλου, σχετικά με την ανάλυση του Θεμιστοκλή Μπάκα, του Προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates που δημοσίευσε το Tvxs.gr για το πρόγραμμα στέγασης των νέων «Σπίτι μου», ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε εξαγγελίες που ήδη έχουν ανακοινωθεί, δίχως να απαντά επί της ουσίας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ και τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα, η διαθεσιμότητα στην Αττική για σπίτια που θα μπορούσαν να αγοράσουν τα νέα ζευγάρια με βάση τις προδιαγραφές τις οποίες έχει ορίσει η κυβέρνηση είναι περιορισμένη ή ακόμα και μηδενική σε πολλές περιοχές. Επί της ουσίας οι εξαγγελίες της κυβέρνησης πέφτουν στο κενό λόγω της ίδιας της πραγματικότητας στην αγορά ακινήτων. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η ανεξάρτητη βουλευτής, Αγγελική Αδαμοπούλου στην ερώτηση της προς Κωστή Χατζηδάκη τον Σεπτέμβριο, τόνιζε: «Πρόσφατη δημοσίευση στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα tvxs.gr αναλύει το σχέδιο για την στέγαση των νέων που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων έως 150.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας έως 120 τ.μ. με έτος κατασκευής έως το 2007».

«Όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία, με βάση τα ζητούμενα μισθώματα, το ποσοστό του εισοδήματος που είναι ανάγκη να δαπανά ένας ενοικιαστής για το κόστος στέγασης ανέρχεται στο 60%-70% του μέσου μηνιαίου μισθού, ενώ αν πρόκειται για οικογένεια μπορεί να απορροφάει το σύνολο ενός ολόκληρου “καλού” μισθού».

Καταλήγοντας, ρωτούσε τον υπουργό Κώστα Χατζηδάκη «Προτίθεστε να λάβετε σοβαρά υπόψη τη δημοσίευση του tvxs.gr και των δεδομένων που παρουσιάζονται σε αυτήν απότον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates κ. Θεμιστοκλή Μπάκα ώστε να προβείτε άμεσα στο σχεδιασμό λήψης μέτρων τα οποία θα διευρύνουν το σύνολο των δικαιούχων χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων για την αγορά πρώτης κατοικίας;».

Η ερώτηση της Αγγελικής Δημοπούλου:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 Η απάντηση Χατζηδάκη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πολλάκις έχει γραφτεί στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ότι, είτε η κυβέρνηση, είτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έχουν «υιοθετήσει» προτάσεις του δικού μας – του πατρινού Θεμιστοκλή Μπάκα. Το tsipasblog.gr έχει δημοσιεύσει με λεπτομέρειες και με στοιχεία όλα τα άνωθεν !

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, δεν ανέδειξε απλά την αναγκαιότητα, αλλά, σε κάθε ευκαιρία είτε σε τηλεοπτικά πάνελ στα μεγάλα κανάλια (ΕΡΤ1, ΣΚΑΪ ,Mega, Open tv κλπ) , σε ραδιοφωνικές εκπομπές (Παραπολιτικά 90,1, ΣΚΑΪ 100,3,Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ , Alpha 98,9,Real fm 97,8) , αλλά και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων του, «καταθέτει» συνεχώς προτάσεις για την αναχαίτηση του κόστους στέγασης.

Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο internet, θα δεις το σύνολο των άρθρων του και των προτάσεων του να φιλοξενούνται σε πανελλαδικές εφημερίδες (TA NEA, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REAL NEWS, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ κλπ.) και σε ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, insider.gr, naftemporiki.gr, enikos.gr, tvxs.gr κλπ).

Εμείς στο tsipasblog.gr, ξέραμε ότι από την ανάλυση του Θεμιστοκλή Μπάκα δεν θα μπορούσε να «ξεφύγει» το πρόγραμμα «Σπίτι μου» αλλά και συνολικά το πρόγραμμα «Φθηνή Στέγη» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Για του λόγου το αληθές,

To σημερινό δημοσίευμα του Tvxs.gr: «Φούσκα» στο πρόγραμμα στέγασης νέων: Η μη απάντηση Χατζηδάκη στην ερώτηση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Tvxs.gr – https://tvxs.gr/news/ellada/foyska-sto-programma-stegasis-neon-i-mi-apantisi-xatzidaki-stin-erotisi-gia-apokalyptiko

To δημοσίευμα του Tvxs.gr: Στη Βουλή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Tvxs.gr για τη «φούσκα» του προγράμματος στέγασης νέων – https://m.tvxs.gr/mo/i/372615/f/news/ellada/sti-boyli-apokalyptiko-reportaz-toy-tvxsgr-gia-ti-foyska-toy-programmatos-stegasis.html?fbclid=IwAR1ceVFAMur9ul7KjhILRKkuvx5qm6ORWJWLRIL_I9zSyIHp_Hs4MSGxUfo  

Το αρχικό δημοσίευμα στο Tvxs.gr με την ανάλυση του Θεμιστοκλή Μπάκα : Στο «κενό» το πρόγραμμα στέγασης νέων στην Αττική – https://m.tvxs.gr/mo/i/372412/f/news/ellada/sto-keno-programma-stegasis-neon-stin-attiki.html 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.