Μεγιστάνας είναι, αλλά και καραγκιόζης !

Είναι ο Νο 2 πλουσιώτερος άνθρωπος στον κόσμο. Ήταν ο Νο 1, έχασε την πρωτιά από τον Έλον Μασκ, και πέρασε στη δεύτερη θέση. Αδιάφορο. Τι πρώτος, τι δεύτερος σε προσωπικό πλούτο. Δεν θα κολλήσουμε σ’ αυτό.

Για σκέψου: Υπάρχει ένας πλανήτης με 6-7 δισεκατομμύρια ανθρώπους και κάποιος βλέπει τον γλόμπο σα να είναι δικός του. Τα 6-7 δις είναι μυρμήγκια και κυκλοφορούν για ένα μόνο σκοπό. Να είναι πελάτες μου. Το πελατολόγιο μου. Κι αν δεν τους τα παίρνω, τους έχω μαρκάρει για υποψήφιους πελάτες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αν σου πω ότι αυτός ο Τζεφ Μπέζος, ο Νο 2, είναι ένα σκέτο νούμερο, τι θα πεις; Πως είμαι κομπλεξικός, κακός, άδικος, ζηλιάρης. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Μιλάμε σοβαρά. Η κουβέντα μας είναι ακαδημαϊκή. Ο 58χρονος Αμερικανός σούπερ ντούπερ επιχειρηματίας είναι ο απόλυτος καραγκιόζης.

Όποιος ξέρει τον κόσμο δεν αισθάνεται καμιά έκπληξη επειδή ένας αληθινά επιτυχημένος επιχειρηματίας ή συγγραφέας και πολιτικός είναι της πλάκας. Είναι ο Ελάτε να γελάσουμε. Σαν κι αυτόν τον Μπέζο με το γελοίο χαμόγελο. Γελοίο, όχι αστείο.

Τον έχουν πάρει στο ψιλό το νούμερο τον Μπέζο που ντύνεται σαν κλόουν. Και  δεν το καταλαβαίνει ο χάλιας. Εμφανίστηκε σε εκδήλωση την παραμονή της πρωτοχρονιάς με την γκόμενα, ένα έκφυλο πράμα, και ο ίδιος φορούσε… κολλητό χρωματιστό πουκάμισο, και γυαλιά καρδούλα. Και γελούσε ο ηλίθιος. Μόνο για τον αρχικαβαλάρη των μπίζνες δεν φέρεται. Γιατί; Επειδή είναι της πλάκας άτομο.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.