Η Μαρία Μαγδαληνή ήταν η δεν ήταν πόρνη ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Τόσο μπερδεμένη ιστορία! Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Άλλα λένε οι Ευαγγελιστές, άλλα λένε οι παπάδες, άλλα οι συγγραφείς, άλλα η απόκρυφη παράδοση, άλλα η Ορθόδοξη παράδοση, αλλιώς την δείχνουν οι ζωγράφοι, αλλιώς οι αγιογράφοι, αλλιώς οι σκηνοθέτες και αλλιώς οι selfie που ανέβαζε η ίδια στο Instagram.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Έλεος κάπου! Μ’ έπιασε το κεφάλι μου από την τόση ανακατωσούρα. Τι το ήθελα να καταπιαστώ για να φτιάξω αυτό το άρθρο; Είναι εσφαλμένη η ταύτιση της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής με την πόρνη που αναφέρει ο Λουκάς στο Ευαγγέλιο του. Ενώ ο Ματθαίος, ο Μάρκος και ο Ιωάννης δεν την αποκαλούν πόρνη. Και ο Λουκάς γιατί την αποκαλεί; Από τότε υπήρχαν τα fake news; Από τότε τα hoax έδιναν και έπαιρναν;

Διαβάζω: Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή ήταν μια από τις γυναίκες-μαθήτριες που ακολούθησαν τον Ιησού και τους αποστόλους και βοηθούσαν στο έργο τους με κάθε δυνατό τρόπο. Η καταγωγή της ήταν από τα Μάγδαλα, μια μικρή πόλη στα δυτικά της λίμνης Γεννησαρέτ και νότια της πεδιάδας της Γαλιλαίας. ΟΚ. Και γιατί μου τα λες αυτά; Που θα με βοηθήσουν να κατανοήσω το ποιόν της; Εκδιδόταν κύριε ναι ή όχι;

Ακόμα και τα μεταγενέστερα χρόνια, οι Χριστιανικές εκκλησίες (δεν ξέρω πόσες υπάρχουν- έχω χάσει το μέτρημα) άλλες την αναγνωρίζουν ως Αγία κι’ άλλες όχι. Αναγνωρίζεται ως Αγία από την Ορθόδοξη, την Καθολική, την Λουθηρανική, την Αγγλικανική και μερικές ακόμα Προτεσταντικές εκκλησίες, αλλά από τις υπόλοιπες όχι.

Αυτός που με απασχολεί όμως είναι ο Λουκάς, που είχε φάει κόλλημα μαζί της. Μήπως ήταν…

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:…nikosonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.