Ο ιδανικός, κατά Τσίπας Μπλοκ, δήμαρχος της Πάτρας, είναι ένας “γκάνγκστερ”

Όταν φτάνουν οι εκλογές, το πρώτο που παίζει στο μυαλό του tsipasblog είναι ο υποψήφιος, πόσο νταραβεριτζής είναι. Σε τι κλίμακα βρίσκεται. Να του δώσουμε το ελεύθερο να αποφασίσει για τις ζωές μας, αλλά θα ανταποκριθεί; Πόσο μπορεί να αποδώσει; Θα φανεί αντάξιος;… Λαμβάνουμε υπ’ όψιν τις διασυνδέσεις που έχει, και τον χαρακτήρα του, να τελειώνει ότι αναλαμβάνει. Δεν έχουμε καμιά διάθεση να επιλέξουμε κανέναν, που δεν θα μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του, να μην παίρνει μπρος με τίποτα, να του εξηγείς τα αυτονόητα και να κοιτάζει της εξέδρα. Για να χαιρετίσει τους φανατικούς της ομάδας του. Μόνο αυτούς.

Ποια είναι η κουβέντα; Με τον Αχιλλέα Μπέο η δουλειά γίνεται αλλιώς. Η φίρμα και της ημέρας και της νύχτας, δεν μασάει μπροστά σε τίποτα και κανέναν. Μας είναι αδιάφορο αν κάποτε, μπήκε έναν χρόνο φυλακή για στημένα παιχνίδια. Ένα μας ενδιαφέρει, ότι είναι παίκτης. Ο παικταράς. Ο άνθρωπος που έκανε τον Βόλο, να το παραδέχονται όλοι. Από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα. Το ανέβασε στην πρώτη κατηγορία. Το έφερε στον αφρό. Εννοείται πως τον παρακολουθήσαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, στην πιο ακραία εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στη χώρα μας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άσε τους αστείους να γράφουν ότι ο καλύτερος Έλληνας δήμαρχος βρίσκεται στην Πάτρα, είναι ο Κώστας Πελετίδης, ευλογία να συνεχιστεί η θητεία του. Και την άλλη κελεμπία, εννοώ την άλλη μπανανία που λένε, ότι ο Πελετίδης έχει κάνει πολλά, πού κανένας τόσα χρόνια δεν έκανε, όλοι κοίταζαν πώς θα φάνε από το μέλι. Το ακούσαμε αυτό το αφήγημα, γύρω στις 1.000.000 φορές. Φτάνει πια. Κούρασε. Πάμε παρακάτω.

Εδώ είναι το πρόβλημα, δε περπατάει. Δεν πάει παρακάτω. Έχουμε χρήματα στις Βρυξέλες που μας περιμένουν και δεν τα θέλει. Πως να τα δεχτεί από τους καπιταλιστές ; Τους λες το παλιό λιμάνι, την μαρίνα και πολλά άλλα, που μόνο τα κοιτάμε, τα έχουμε αφήσει παρατημένα, σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο τα έχουμε μετατρέψει. Να τα δώσουμε στον Μελλισανίδη, στον Μαρινάκη, στον Σαββίδη, στον Βαρδινογιάννη, και ούτε που να το ακούσει…σπυράκια στο πρόσωπο βγάζει.

ΥΓ. Αλλά επειδή δεν έχουμε Μπέο, θα συνεχίσουμε να έχουμε διπλά φανάρια. Tο μπροστά σβηστό, το πίσω να ανάβει και να μη βλέπουμε τίποτα.

Διαβάστε ακόμα: Δεν χρειάζεται να γίνει το πιο έγκυρο γκάλοπ! Πάτρα σημαίνει Πελετίδης… Δυστυχώς!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.