Lockdown μέχρι να δύσει ο ήλιος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Είμαι υπέρ του συστήματος. Απαραίτητο είναι το σύστημα, το κράτος, όπως θες το λες. Όχι, όμως, το κράτος, που έχει συμπεριφορά ενός «ψεύτη», διότι άλλα σου λέει χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο.

Πολύς λόγος για το δεύτερο καθολικό lockdown. Και επί της ουσίας η κουβέντα είναι αέρας κοπανιστός. Που σημαίνει ότι το κυβερνητικό σύστημα, πλέον, είναι παντελώς αναξιόπιστο. Δεν τους πιστεύει κανείς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Κρίνω ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν και είμαι σίγουρος ότι, αν εφαρμοστούν, θα πνίξουμε το δεύτερο κύμα και θα επιτρέψουμε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο, που θα μοιάζει με γιορτές περασμένων ετών», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο χθεσινό του διάγγελμα στους Έλληνες πολίτες, με το οποίο μας ανακοίνωσε ότι πάμε σε lockdown, σε όλη τη χώρα, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Και εκεί που λες «Δεν αντέχω άλλο, αλλά άντε να περάσει και αυτό, να κάνουμε, τουλάχιστον, Χριστούγεννα» ξαφνικά έρχεται μια άλλη δήλωση, που διαψεύδει την προηγούμενη. Πάντα από την ίδια μπλε οικογένεια.

Στην «βόμβα» που έριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Alpha, αναφέρομαι. «Λιγότερο από 400 πρέπει να είναι τα ημερήσια κρούσματα προκειμένου η χώρα να βγει από το δεύτερο lockdown», είπε και ξέρεις τι σημαίνει.

Lockdown μέχρι να μέχρι να δύσει ο ήλιος. Γιατί; Επειδή δεν χρειάζεται να είσαι απόφοιτος της Σχολής Λοιμωξιολογίας, για να το καταλάβεις. Ότι από τα 2.917 κρούσματα, που καταμετρήθηκαν χθες, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο έως σχεδόν ακατόρθωτο, να πέσεις στα 400 μέχρι τον Δεκέμβρη. Όταν, μαλιστα, οι εκθέσεις, κάποιες εκθέσεις, όπως αυτή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για 4.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως τον μήνα που έρχεται.

Και δεν υπάρχουν καλοί μάγοι, να μπουν στο παιχνίδι, να κάνουν τα δικά τους, μπας και έρθει τούμπα το ματς. Ασο ημίχρονο/διπλό τελικό (όπως έκανε ο ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν. Από 0-1, το γύρισε σε 4-1, σε διάστημα 11 λεπτών). Τελείωσαν και οι μάγοι, μόνο το κράτος υπάρχει, που από μαγικά δεν σκαμπάζει τίποτα.

Δυστυχώς !

Διαβάστε επίσης : Το μεγάλο παραμύθι της Κυβέρνησης με τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.