Λίγο αξύριστο λουκ, ένα t-shirt και όλα θα ξεχαστούν

Ο Χρήστος Σούτος γράφει για τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης όταν καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της

Η Ελλάδα εδώ και πολλές εβδομάδες καίγεται από άκρη σε άκρη. Η ακριτική Ρόδος αντιμετώπισε την πύρινη λαίλαπα και η φωτιά έσβησε όταν βρήκε θάλασσα. Η Αλεξανδρούπολη, με την ιδιαίτερη σημασία για τα εθνικά συμφέροντα, μοιάζει και είναι ανοχύρωτη. Σκηνές με νεογνά, ασθενείς και ηλικιωμένους να μεταφέρονται μέσα στη νύχτα σε επιταγμένο πλοίο γιατί το νοσοκομείο της πόλης κινδύνευε δεν αποτελούν τιμή για καμία σύγχρονη χώρα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο στρατός έχασε μία από τις σημαντικότερες αποθήκες υλικού του- έτσι δεν είναι κ. Χαρδαλιά; – την ίδια ώρα που ο αρμόδιος Υφυπουργός κάνει προεκλογική εκστρατεία για την Περιφέρεια Αττικής. Η αστυνομία επέτρεψε σε μία οργανωμένη στρατιά από χούλιγκαν να παρελάσουν από την μίση και βάλε ελληνική επικράτεια και να προκαλέσουν χάος και θάνατο στη πρωτεύουσα – έτσι δεν είναι κ. Οικονόμου; – την ίδια ώρα που ο αρμόδιος Υπουργός βλέπει ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό του.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, οι πιλότοι μας, άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους προστατεύοντας τα ζώα τους, τις απώλειες ζώων και περιουσιών και φυσικά την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Όλοι ψάχνουν να βρουν τι φταίει; Όλοι είπατε; Γράψτε λάθος.

Για το επιτελείο του Πρωθυπουργού αρκεί η επικοινωνία και τα τρικ που την ακολουθούν. Λίγο αξύριστο λουκ, λίγη εικόνα ταλαιπωρίας από την ένταση των ημερών και όλα καλά. Η επικοινωνιακή επίθεση συμπληρώνεται από την συνεχή προβολή της υπηρεσίας 112 για την εκκένωση των περιοχών που όντως βοηθά και σώζει ζωές, όμως, πρέπει να αποτελεί την τελευταία διαδικασία παροχής υπηρεσίας του κράτους προς τον πολίτη. Πριν από αυτή, επιβάλλεται ένα Κράτος επιτελικό, που ξέρει να σέβεται τους πολίτες του, που ξέρει να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία, που γνωρίζει να προλαμβάνει άσχημες καταστάσεις και έχει σχέδιο και πλάνο, να εξαντλήσει όλες τις ενέργειες και τους πόρους του στην πρόληψη, στην άμεση αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος. Τώρα αν όλα αυτά δεν λειτουργήσουν, τότε, έρχεται η εκκένωση.

Στην Ελλάδα του 2023 τα πάντα είναι επικοινωνία. Ο Πρωθυπουργός δίνει μεγαλύτερη βάση στο πως θα φαίνεται ανάλογα την περίσταση. Νοιάζεται περισσότερο για την τροφοδότηση του λογαριασμού του στο Tik – Tok παρά για την αλήθεια. Έχει καταλάβει το λαό του; Πιθανόν. Σε μία χώρα που αποθεώνονται οι παίκτες των reality, που γίνονται είδωλα της νεολαίας τυπάκια χωρίς υπόβαθρο και παιδεία που μιλούν τη γλώσσα του μίσους και υμνούν την παραβατικότητα και τη βία, τι ακριβώς περιμένετε;

Μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα οι πιλότοι μας θα πετούν και σβήνουν φωτιές με ιπτάμενα φέρετρα, οι πολίτες θα χάνουν τις περιουσίες τους και να κινδυνεύουν από την ανικανότητα των υπευθύνων, το περιβάλλον θα καταστρέφεται και η έννοια του επιτελικού κράτους θα αγνοείται.

-ecogreennet.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.