Κυβέρνηση, όπως οι μπράβοι μαφιόζου

Πάνε για νέο τσεκούρι στις συντάξεις. Αναμενόμενο. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης. Να αρπάει λεφτά από τον κόσμο. Ακριβώς αυτή. Να κλέβεις λεφτά από την τσέπη του κόσμου. Όχι να βάζει φόρους, που είναι επιβεβλημένο. Να κλέβει, πιο σωστά να ληστεύει, διότι έχει τη δύναμη του νόμου, της φυλακής, της κατάσχεσης. Να ληστεύει, λοιπόν, τον κόσμο με τους φόρους.

Κεφάλαιο συντάξεις. Άλλη ληστεία. Ο ορισμός της ληστείας. Διότι το κράτος δεν αποδίδει λεφτά που έχει ήδη προεισπράξει, και απλά οφείλει να τα γυρίσει πίσω στους συνταξιούχους, στους δικαιούχους.

Αυτό κάνει η κυβέρνηση, για να συνενοούμεθα. Ληστεύει τον κοσμάκη. Βάζει χέρι στα λεφτά που μόνος του ο κόσμος κερδίζει, όχι στα λεφτά που ο κόσμος βγάζει με τη συμβολή του κράτους. Να συνεννοούμεθα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άλλο είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και με εχθρό, ναι, με εχθρό, όχι απλά αντίπαλο, όχι ανταγωνιστή, το κράτος, παράγω άλφα έσοδο. Κι άλλο έχω μια κυβέρνηση που με την ικανότητά της ανεβάζει τις στροφές της οικονομίας. Κι έτσι οφελούμαι. H Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, είναι μια άλλη ληστρική κυβέρνηση. Σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ένας φοροεισπράκτορας. Όπως ακριβώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κεφάλαιο συντάξεις. Πάνε για μια ακόμα ληστεία. Ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η οποία θα είναι συντριπτική για το σύνολο της κοινωνίας. Του κατηχητικού είναι οι μπράβοι του προστάτη που τα παίρνουν νταηλίκι από τα μαγαζιά της νύχτας.

Της Σχολής Καλογραιών οι μπράβοι, του Χάρβαρντ της Μαφίας οι κυβερνήσεις. Γιατί η νέα ληστεία στους άνω των 1.000 ευρώ; Αυτοί συνταξιοδοτούνται με περισσότερα λεφτά διότι είχαν μεγαλύτερες εισφορές. Δεν είναι… προνομιούχοι. Με ποια «κοινωνική» πολιτική του κώλου τα εννιάμερα κυβέρνηση ληστεύεις περισσότερο τον έναν από τον άλλον;

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.