Κύριε Βαρδινογιάννη, πείτε στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λίγο αντιπολίτευση

Αγαπητέ κύριε Βαρδινογιάννη, λαμβάνω το θάρρος να σας γράψω, γιατί έχω μεγάλη αγωνία για το μέλλον της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Είχα μάθει από δημοσιεύματα πως κι εσείς έχετε μια αγωνία και πως είχατε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσετε για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, αλλά μετά τους ρίξατε κάτι αγωγές -και καλά τους κάνατε- και αποσύρθηκαν τα δημοσιεύματα.

Σε κάθε περίπτωση, θα βλέπετε κι εσείς πως ο Αλέξης δεν κάνει αντιπολίτευση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εντάξει, ξέρουμε πως Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούν -όπως συγκυβερνούσαν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- αλλά πια βγάζει μάτι. Τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι.

Άνθρωποι καταστρέφονται καθημερινά και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στη Μαρέβα.

Σπεύδουν να εμβολιαστούν τα μέλη της κυβέρνησης πριν τους γιατρούς, ο Τσίπρας στην καρακοσμάρα του.

Αφήνει η κυβέρνηση τις εκκλησίες ανοιχτές -ενώ έχει κλείσει τα πάντα- και ο Αλέξης φοβάται να πει μια κουβέντα, μη χάσει την ψήφο του Ιερώνυμου και την ευχή της Παναγίας.

Ε, δεν γίνεται δουλειά έτσι.

Καταλαβαίνω πως ο Τσίπρας δεν θέλει να βρεθεί απέναντι στην Εκκλησία, αλλά κάπου πρέπει να μιλήσει και ο Τσίπρας.

Και την Εκκλησία την καταλαβαίνω. Το να στερήσεις τα Θεοφάνεια από την Εκκλησία είναι σαν να στερείς από το ΚΚΕ την Πρωτομαγιά.

Και τίποτα να μην κάνει όλο τον χρόνο το ΚΚΕ, την Πρωτομαγιά θα πρέπει να βγει να διαδηλώσει. Για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

Και η Εκκλησία, αν μείνει δεύτερο Πάσχα χωρίς Επιτάφιο και Ανάσταση, θα ξεχάσουν οι πιστοί κατά πού πέφτουν οι εκκλησίες, ενώ θα ξεχάσουν και το παγκάρι και με το ποιο χέρι κάνουν τον σταυρό τους.

Είναι σοβαρά θέματα αυτά για κάθε μαγαζί.

Αλλά τι σας έλεγα;

Α, για τον Τσίπρα.

Κύριε Βαρδινογιάννη μου, ο Τσίπρας μας είναι χρήσιμος.

Ο Μητσοτάκης δεν θα μπορεί για καιρό ακόμα να στηρίζει τα συμφέροντά μας. Το βλέπετε το παιδί, δεν μπορεί.

Εμείς, η οικονομική ελίτ του τόπου, πρέπει να προετοιμάσουμε την διάδοχη κατάσταση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να είναι σε αφασία και να έχει πέσει στα χάπια.

Πρέπει να τον ανεβάσουμε και να του φτιάξουμε λίγο το προφίλ του. Πρέπει να τον κάνουμε πάλι γοητευτικό, ώστε να τον ψηφίσουν οι Έλληνες για να τους φέρει πάλι την ελπίδα.

Εγώ, από τη μεριά μου, θα κάνω ό,τι μπορώ.

Κάντε κι εσείς κάτι.

Για παράδειγμα, πείτε στον Νικολάκη -που σας έχει σαν πατέρα του- να βάλει κάνα δεκάρι και στον Τσίπρα. Όχι δεκάρια μόνο στον Κικίλια και στην Κεραμέως. Όχι πως δεν τα αξίζουν οι άνθρωποι -είναι και οι δυο καταπληκτικοί- αλλά να μην κάψουμε και τον Τσίπρα.

Και μιλήστε λίγο στον Αλέξη, πείτε του να κάνει λίγο αντιπολίτευση. Εγώ δεν του μιλάω του Αλέξη· μου την είχε σπάσει τότε με το δημοψήφισμα που άφησα τις Κυκλάδες για να έρθω στην Αθήνα να ψηφίσω, και έχασα ένα σκασμό μπάνια.

Κύριε Βαρδινογιάννη μου, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν σε εμάς τους εθνικούς ευεργέτες.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα και Παππά, Καρανίκα και Έλενα Ακρίτα -την Ελληνίδα Ασάνζ- είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

Αυτό το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο καλό και από το εμβληματικό σχήμα Νίκας, Μανίκας, Λιάς, Καραμπαλίκας, Γενικολιάς, Βουρδουμπάς, Κεντρικόπουλος και μπροστά μόνος του ο Νίκωνας.

Κύριε Βαρδινογιάννη μου, πρέπει να φροντίσουμε, ως δημοκράτες που είμαστε, για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο. Και απέναντι στους εαυτούς μας.

Venceremos! Bella Ciao!

-από pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.