Κρήτη: «Ήρθατε τώρα που τον σκότωσαν» – Η οργή στην κηδεία του 21χρονου Νικήτα και τα ερωτήματα που καίνε

Ένα χωριό βυθισμένο στο πένθος.
Μια οικογένεια διαλυμένη.
Και μια Κρήτη που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τη στυγερή δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Γεμιστού.

Χθες, στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, στον Χώνο Μυλοποτάμου, γράφτηκε η πιο βαριά πράξη αυτής της τραγωδίας. Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής αποχαιρέτησαν τον νεαρό Νικήτα, που έφυγε τόσο άδικα, τόσο βίαια, τόσο πρόωρα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όμως μέσα στον πόνο, υπήρχε και οργή.

Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, με στόχο να αποφευχθούν νέα επεισόδια και εντάσεις, προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του 21χρονου. Συγγενείς του θύματος ζήτησαν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν, φωνάζοντας μια φράση που τα λέει όλα:

«Ήρθατε τώρα που τον σκότωσαν».

Και αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα.

Γιατί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 54χρονος δράστης δεν εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά. Ο 21χρονος φέρεται να είχε καταγγείλει στο παρελθόν επίθεση σε βάρος του από τον ίδιο άνθρωπο. Υπήρχαν καταγγελίες. Υπήρχαν περιστατικά. Υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια.

Και όμως, ο Νικήτας σήμερα δεν είναι εδώ.

Ο 54χρονος Κώστας Παρασύρης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πυροβόλησε τον 21χρονο έξι φορές στη μέση του δρόμου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον θάνατο του γιου του σε τροχαίο. Στη συνέχεια παραδόθηκε στις Αρχές.

Μαζί του προφυλακίστηκε και η 56χρονη σύζυγός του, με τις Αρχές να ερευνούν τον ακριβή ρόλο της στην υπόθεση. Εκείνη αρνείται ότι γνώριζε τις προθέσεις του συζύγου της και υποστηρίζει πως προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ο ίδιος ο 54χρονος, στην απολογία του, φέρεται να μίλησε για ένα «μαύρο πέπλο» που είχε σκεπάσει το μυαλό του. Όμως καμία φράση, κανένας ισχυρισμός, καμία περιγραφή ψυχικής κατάστασης δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Το πιο ανατριχιαστικό στοιχείο είναι ότι ο Νικήτας, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, είχε ήδη απευθυνθεί στις Αρχές. Είχε καταγγείλει επίθεση. Είχε ζητήσει προστασία. Είχε προειδοποιήσει, με τον τρόπο του, ότι κάτι δεν πάει καλά.

Και η κατάληξη ήταν η χειρότερη.

Η αδελφή του, με μια σπαρακτική ανάρτηση, αποχαιρέτησε τον άνθρωπό της γράφοντας πως «ο παράδεισος κέρδισε έναν άγγελο», αλλά εκείνη έχασε τον κόσμο της.

Η υπόθεση πλέον παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σε φυλακές εκτός Κρήτης, υπό τον φόβο νέων εντάσεων.

Όμως το ερώτημα μένει.

Όχι μόνο ποιος τράβηξε τη σκανδάλη.
Αλλά και αν θα μπορούσε αυτή η τραγωδία να είχε αποφευχθεί.

**TSIPAS BLOG – ΓΙΑ ΝΑ ΞΡΕΤΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ