Δεν κρίνει αποφασιστικά τίποτα η ήττα από τον Εργοτέλη

Δεν κρίνει αποφασιστικά τίποτα η ήττα από τον Εργοτέλη

Ένα ματς δεν κρίνει τίποτα. Το αποτέλεσμα ενός αγώνος δεν χαρίζει στο νικητή τίποτα περισσότερο από τρεις βαθμούς. Και στερεί στον ηττημένο το τρίποντο. Τίποτα επί της ουσίας, δηλαδή. Δεν παίζεται το πρωτάθλημα των 30 ή 26 αγωνιστικών σε μια και μόνο αναμέτρηση, ακόμα κι εκείνη ανάμεσα στους δυο διεκδικητές του τίτλου. Όπως στην περίπτωση της Παναχαΐκής, που έχει τραβήξει επάνω της τα βλέμματα, ούσα αήττητη μέχρι στιγμής. Όμως, τέλος στο αήττητο σερί της έβαλε ο Εργοτέλης, που την κέρδισε χθες στο Ηράκλειο με σκορ 2-1.

Να ληφθεί υπ’ όψιν ακόμα ότι δεν θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια του 2020 η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η κούπα θα παιχθεί στα μπαράζ που έχουν αποφασιστεί. Θα ακολουθήσουν τα play-off και ανάλογα με τα αποτελέσματα στα επιπλέον παιχνίδια θα βγει ο πρωταθλητής τούτη τη σαιζόν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Υπόθεση εντυπώσεων, λοιπόν, και μόνο είναι ότι ο Εργοτέλης “έσπασε” το αήττητο της Παναχαΐκής. Επειδή όποιο αποτέλεσμα και να …καθόταν, οι ελπίδες για την τελική επικράτηση θα παραμείνουν οι ίδιες. Δεν χάνει το πρωτάθλημα η Παναχαΐκή επειδή δεν κάνει παντελόνι ακόμα τρεις βαθμούς. Δεν θα κέρδιζε το πρωτάθλημα η Παναχαΐκή, αν είχε τσεπώσει ένα ακόμα τρίποντο.

Σίγουρα και σύμφωνα με τη ποδοσφαιρική λογική ένα ματς, ένα αποτέλεσμα δεν είναι κρίσιμο στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Δεν κρίνει αποφασιστικά τίποτα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Καλογερόπουλος επιμένει : «Τζάμπα κανένας»

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.