Κούγιας εφ όλης της ύλης : Ξεκαθαρίζει για Αλβανούς & Καλογερόπουλο- Βολές κατά Παναχαϊκής Συμμαχίας-Οι συμβουλές που δίνει

Κούγιας εφ όλης της ύλης : Αποκαλύψεις για Αλβανούς & Καλογερόπουλο- Βολές κατά Παναχαϊκής Συμμαχίας-Οι συμβουλές που δίνει

O Αλέξης Κούγιας, ο διακεκριμένος Έλληνας ποινικολόγος και ποδοσφαιρικός παράγοντας, νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ και πρώην της Παναχαΐκής, με αφορμή τα όσα είπε για τους Αλβανούς που έφυγαν από την Λάρισα και ήρθαν στην Πάτρα, που προκάλεσαν την αντίδραση-απάντηση του Σάκη Καλογερόπουλου, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή του Μίλτου Σπυρόπουλου στο Ράδιο Γάμμα.

Στο αν η δήλωση του αυτή αφορά την Παναχαΐκή, απάντησε: «Δεν αναφέρομαι στην Παναχαΐκή. Ξέρω μόνο ότι κάποιοι Αλβανοί κάτοικοι της Λάρισας μετακόμισαν στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας. Είμαι κατηγορηματικός, δεν ανέφερα ποτέ το όνομα Παναχαΐκή. Στη Λάρισα υπήρχε και υπάρχει μια ομάδα, ο Απόλλων Λάρισας, που κάνουν κουμάντο Αλβανοί και έχει 16 στημένα”.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σε ερώτηση «αν ξέρει τον Καλογερόπουλο;» απάντησε ξεκάθαρα «Δεν τον ξέρω, δεν ξέρω τι κάνει στη ζωή του».

Για το θέμα της μη αδειοδότησης της Παναχαΐκής, είπε : “Aπό τι ξέρω, δεν ασχολούνται εκεί στη Πάτρα κάποιοι πολύ μεγάλοι επιχειρηματίες, κάποιοι εξ αυτών έχουν αναψυκτικά. Πως, λοιπόν, αυτοί οι μεγάλοι επιχειρηματίες, που θα έκαναν μεγάλη την Παναχαΐκή, την άφησαν να μην πάρει αδειοδότηση”.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής συζήτησης με τον Μίλτο Σπυρόπουλο, ο κος Κούγιας έκανε την εξής παρατήρηση : « Η Πάτρα είναι μια πόλη που τίποτα δεν μένει κρυφό. Όταν ο κύριος Τσαούσογλου και η ερασιτεχνική παρέδωσαν στον κύριο Δρόσο, είδα ότι σε 8 παιχνίδια στην Πάτρα έγιναν 7 ήττες και μια ισοπαλία».

Ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως “Καλοί άνθρωποι να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και να θέλουν τη σήμερον εποχή να πάρουν ομάδες, ιστορικές ομάδες, είναι ελάχιστοι. Να βλέπετε ότι φεύγουν όλοι σιγά σιγά, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ιδικά δε στη Fotball Legue, που ο έλεγχος δεν είναι πολύ μεγάλος, παρουσιάζονται λίγο πολύ περίεργα πρόσωπα να εμπλέκονται. Όλοι αυτοί που έρχονται από διάφορες χώρες και παίρνουν ομάδες, ένα ζητούμενο έχουν.Το στοίχημα”.

Η εξήγηση που έδωσε για το τι κάνει η ΕΠΟ για αυτό : “Αυτοί που είναι εκεί και κάνουν κουμάντο δεν έχουν και μεγάλη σχέση με αυτά που πρεσβεύω εγώ : τα χρηστά ήθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Οι συμβουλές που δίνει : “Εκεί στην Πάτρα θα πρέπει να ψάξουν αυτοί σε ποιους παραδίδουν την ομάδα. Που έρχονται τα χρήματα, από ποιον έρχονται, αν αυτός που αναλαμβάνει έχει φορολογική δήλωση, αν έχουν διεύθυνσή γραφείου, ποια δουλειά κάνει. Φέρτε μας και μια εγγυητική για να δούμε τι γίνεται. Έτσι ψάχνεις και βρίσκεις αν ο άλλος είναι αξιόπιστος η όχι”.

Συμπλήρωσε, επιπλέον πως, “Βλέποντας τον προηγούμενο, προφανώς και κάποιοι από την Παναχαΐκή Συμμαχία δεν διενήργησαν κατά αυτό τον τρόπο. Στην Πάτρα, όμως, θέλουν νταραβέρι,θέλουν να έχουν λόγο υπάρξεως”.

Μάλιστα, ο κος Κούγιας δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την Παναχαΐκή Συμμαχία, λέγοντας “Κάποιοι κατάλαβαν πως έπρεπε να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι. Άλλο να τα βάζει ένας και άλλο 10. Στη Football League θες έναν προϋπολογισμό του ενός εκατομμυρίου”.

Ενώ το συγκεκριμενοποίησε ακόμα περισσότερο, ρίχνοντας τα βέλη του προς συγκεκριμένο στόχο : “Αυτός που μου έκανε κρατική εμένα, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της Παναχαΐκής Συμμαχίας, του κάναμε διαφήμιση. Μας έδενε μια χορηγία χ ποσού και του δίναμε απόδειξη επί 10”

Και όσον αφορά τα χρήματα της κρατικής τηλεόρασης, απάντησε “Είναι θολό το τοπίο. Μην είστε βέβαιοι ότι θα δοθούν τα λεφτά που ακούγονται (700-800 χιλιάδες). Γιατί έχει ανοίξει η όρεξη κάποιων και νομίζουν ότι θα πάρουν χρήματα πολλά. Και για αυτό μπορεί να εμφανίστηκαν στο χώρο του ποδοσφαίρου”.

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής εδώ: 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.