Κωτσόβολος: Ανοίγει στην Κύπρο – Ετοιμάζει logistic center στην Ελλάδα

Τα μεγέθη της Κωτσόβολος καθώς και τα σχέδια της για το επόμενο διάστημα παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης ο CEO της εταιρείας, Γιάννης Βασιλάκος σε δημοσιογραφική εκδήλωση με αφορμή και την επέκταση της αλυσίδας στην Κύπρο.

Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών η Κωτσόβολος κατάφερε σε μία περίοδο που «πατούσε» μέσα και στα τρία lockdown να αυξήσει τις πωλήσεις και τα μερίδια της.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συγκεκριμένα, για το οικονομικό έτος 2020-2021, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 579 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7.6%, σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2019-2020, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 43.8 εκατ. ευρώ, από 43.6 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 20.9 εκατ. ευρώ, από 22.4 εκατ. ευρώ το 2019-2020.

Οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα 11 εκατ. ευρώ, από 11.4 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος και τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 114%, φτάνοντας τα 76.6 εκατ. ευρώ.

Στην κατηγορία Computing, σημειώθηκε αύξηση 33% οδηγούμενη κυρίως από την ανάγκη να υποστηριχθεί η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία, ενώ οι πωλήσεις συσκευών Κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 32%, οδηγούμενες από τις πωλήσεις των smartphones αλλά και των tablets του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».

Με την επισκεψιμότητα στο kotsovolos.gr να φτάνει τις 90 εκ. επισκέψεις, οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος αυξήθηκαν 180%, ενώ οι πωλήσεις του τηλεφωνικού κέντρου, σημείωσαν αύξηση 221% σε ετήσια βάση.

Κύπρος: Στόχος το 35% της αγοράς

Την Δευτέρα 12 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η επέκταση στην Κύπρο η οποία θα γίνει με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 καταστημάτων σε Λευκωσία και Λεμεσό, την έναρξη του ηλεκτρονικού καταστήματος kotsovolos.cy καθώς και του τηλεφωνικού κέντρου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη στόχος είναι η Κωτσόβολος να αποσπάσει μερίδιο αγοράς της τάξης του 35% σε βάθος πενταετίας, δηλαδή ένας τζίρος της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Τα επόμενα βήματα για την κυπριακή αγορά θα αποφασιστούν μετά από έξι μήνες με τον κ. Βασιλάκη να μην αποκλείει επέκταση στην Λάρνακα καθώς και δεύτερο κατάστημα στην Λευκωσία.

Σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις θα παίξει η αποδοχή των ήδη υπαρχόντων φυσικών καταστημάτων – τα οποία θα είναι τα μεγαλύτερα στον κλάδο στην κυπριακή αγορά – καθώς και το ποσοστό των πωλήσεων που θα πραγματοποιούνται online.

Ο κ. Βασιλάκης δεν απέκλεισε και την επέκταση και στην βαλκανική αγορά μετά από την σταθεροποίηση της πορείας στην Κύπρο.

Νέο logistic center στο Θριάσιο

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Κωτσόβολος είναι η δημιουργία του logistic center στο Θριάσιο που αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο σε ενιαίο χώρο στην Ελλάδα καθώς θα φθάνει τα 65.000 τ.μ..

Η ολοκλήρωση του αναμένεται μετά από δύο τουλάχιστον χρόνια καθώς πρώτα θα προηγηθεί ο διαγωνισμός για το κατασκευαστικό σκέλος.

Το νέο logistic center, το οποίο θα αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα, αναμένεται να είναι σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένο χρησιμοποιώντας τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ρομποτικής.

-powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.