Κώστας Πηλαδάκης: Η απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς

Κώστας Πηλαδάκης

Η τράπεζα Πειραιώς παίρνει θέση για το θέμα που έχει προκύψει μετά την αποκάλυψη από το Documento, ότι συμφώνησε με τον γνωστό επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη για την διαγραφή χρεών ύψους 138 εκατομμυρίων ευρώ. Πιο αναλυτικά, η τράπεζα Πειραιώς, απάντησε γραπτώς στην εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «δεν σχολιάζει, ούτε επιτρέπεται από το νόμο να δημοσιοποιεί, στοιχεία που άπτονται του τραπεζικού απορρήτου των πελατών της».

Σημειώνει, δε, ότι σε κάθε περίπτωση, «η Τράπεζα Πειραιώς κάνει και θα συνεχίζει να κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για να προασπίσει τα συμφέροντά της».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αναλυτικά η απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς στην εφημερίδα:

«Προς: κ. Μάριο Αραβαντινό

Δημοσιογράφο εφημερίδας Documento

Αγαπητέ κ. Αραβαντινέ,

Σε απάντηση της από 2 Σεπτεμβρίου 2020 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν σχολιάζει, ούτε επιτρέπεται από το νόμο να δημοσιοποιεί, στοιχεία που άπτονται του τραπεζικού απορρήτου των πελατών της, ιδίως όταν οι υποθέσεις αυτές εκκρεμούν στα Δικαστήρια στο πλαίσιο διαδικασίας εξυγίανσης. Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα Πειραιώς κάνει και θα συνεχίζει να κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για να προασπίσει τα συμφέροντά της.

Με εκτίμηση

Γιώργος Παπαϊωάννου

Επικεφαλής Γραφείου Τύπου Διοίκησης Ομίλου Πειραιώς».

Το δημοσίευμα για τη συμφωνία 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα το Documento, η τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε με τον γνωστό επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη για την διαγραφή χρεών ύψους 138 εκατ. ευρώ. Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε δανειστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την πρώην Λαϊκή Τράπεζα επί διοικήσεως Βγενόπουλου, χωρίς μάλιστα να παρέχει τις αναγκαίες εξασφαλίσεις.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά, το χρέος έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι ώρας ωστόσο δεν έχει καταβληθεί στην τράπεζα Πειραιώς η οποία εξαγόρασε τη Λαϊκή όταν εκείνη χρεοκόπησε, ούτε ένα ευρώ. Η τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα συμφώνησε σε  ρύθμιση της οφειλής του, η οποία προβλέπει «κούρεμα» του δανείου σε ποσοστό άνω του 90% και αποπληρωμή του σε διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών και με πολυετή περίοδο χάριτος.

Ο επιχειρηματίας, οφείλει επιπλέον αρκετά εκατομμύρια στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επίσης προσπαθεί να ρυθμίσει. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι σύμφωνα με την εφημερίδα ντοκουμέντο Documento, προτείνει τη μείωση των οφειλών του κατά 50%, διεκδικώντας η αποπληρωμή να γίνει σε διάστημα 20 χρόνων.

-flash.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.