Κόντρα στις φτηνές διασκευές

Σταν Αντιπαριώτης- Μπάμπης Στόκας

Οι περισσότερες διασκευές ελληνικών τραγουδιών δεν έγραψαν. Πολύ σκαρταδούρα, επανεκτελέσεις φτιαγμένες στο πόδι, χωρίς αγωνία για κάτι ξεχωριστό.

Ο Σταν Αντιπαριώτης, στο άλλο άκρο, συνεχώς δοκιμάζεται και βρίσκεται ενώπιον νέων δεδομένων. Μαζί, δοκιμάζεται μήπως το αποτέλεσμά δεν είναι το επιθυμητό και τσαλακώσει την εικόνα του. Μήπως “χαλάσει” τη συνήθη αντίληψή του κόσμου για αυτόν. Αυτό είναι ένα γεγονός από μόνο του άξιο να αναφερθεί και όσοι ενδιαφέρονται σχετικώς ας του δώσουν τις όποιες διαστάσεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ένας πρώην pop τραγουδιστής, που “μεταπήδησε” με επιτυχία στο ελαφρολαικό ρεπερτόριο, παράλληλα ξεκίνησε το γράψιμο, συνθέτης δηλαδή, μπλέχτηκε και με άλλους τραγουδιστές, ενώ άνοιξε τη δική του επιχείρηση-δισκογραφική εταιρία, κι έφτασε στην απόλυτη ανατροπή της καριέρας του. Να τραγουδήσει από τον Μπάμπη Στόκα, έναν από τους κορυφαίους στην Ελλάδα τραγουδοποιούς, που κινείται με άνεση ανάμεσα στο έντεχνο και το ροκ, τον «Βασιλιά της Μοναξιάς». Μία διασκευή, που σέβεται απόλυτα την διαχρονική και απόλυτα επιτυχημένη ιστορία της πρώτης εκτέλεσης.

Ακούστε το : ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.