Κλείσαμε χωρίς κρατική εντολή, αλλά αυτοβούλως

Θέμης Μπάκας

..σεβόμενοι την δημόσια υγεία και τους υπαλλήλους μας- Δεν είναι διαφορετική η γραμματεία μιας εταιρείας που εντάσσεται στα μέτρα προστασίας από τη γραμματεία των δικών μας επιχειρήσεων.

Διαβάστε το κείμενο του Θέμη Μπάκα-είναι επικεφαλής του κτηµατοµεσιτικού δικτύου E-Real Estates- που στάλθηκε στο tsipasblog.gr. Το παραθέτουμε αυτούσιο :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αγαπητοί φίλοι,

Διαβάζω και ξανά διαβάζω τους ΚΑΔ με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Δεν θέλω να είμαι από αυτούς που θα πουν γιατί όλοι οι άλλοι και όχι εμείς. Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι όλοι πλήττονται.

Η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με έναν αόρατο εχθρό, όπως έχει αναφέρει και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά απ΄ότι φαίνεται, με βάση τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, αυτός ο εχθρός δεν απειλεί τους δικούς μας υπάλληλους, τους δικούς μας συνεργάτες, τις δικές μας επιχειρήσεις, τον δικό μας τον κλάδο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους φοροτεχνικούς, τους πολιτικούς μηχανικούς και θεωρώ και με άλλα επαγγέλματα.

Μπορεί να μην κλείσαμε με κρατική εντολή, αλλά αυτοβούλως, σεβόμενοι τους υπαλλήλους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας, τη δημόσια υγεία και ακολουθήσαμε την εθνική στρατηγική “Μένουμε Σπίτι”, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε !

Με τα δεδομένα έως σήμερα, αναρωτιέμαι, αν τελικά είμαστε επαγγελματίες ενός κατώτερου επιπέδου, αν είμαστε κάτοικοι σε κάποιον άλλο πλανήτη ή άνθρωποι ενός άλλου Θεού.

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο, δεν είναι για τις καθεαυτού επιχειρήσεις μας (το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων του κλάδου μας, είναι μικρές επιχειρήσεις με 1-2 άτομα υπαλλήλους, δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου μεγάλες ή/και πολυεθνικές) που αποτελούν έναν κλάδο που 10 χρόνια δεν υπήρχε λόγω της οικονομικής κρίσης, για έναν κλάδο που πολυδιαφημίστηκε για τη συνεισφορά του στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ( Αναστολή Φ.Π.Α 24 % στις οικοδομές κλπ κλπ) , αλλά για τους εργαζόμενους μας… για τους ανθρώπους μας που νιώθουν την ίδια ανασφάλεια με όλους τους άλλους, αλλά δυστυχώς δεν εντάσσονται σε μέτρα προστασίας…εργαζόμενοι που δεν ξέρουν πότε και αν τα δεδομένα θα είναι τα ίδια όταν όλο αυτό τελειώσει.

Θα έπρεπε, τουλάχιστον οι εργαζόμενοι όλων των επιχειρήσεων, ακόμη και αυτών που δεν έκλεισαν με κρατική εντολή να εντάσσονται στα μέτρα προστασίας. Δεν είναι διαφορετική η γραμματεία μιας εταιρείας που εντάσσεται, από τη γραμματεία των δικών μας επιχειρήσεων.

Είναι σημαντικό αυτές τις ώρες, που η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αόρατο «εχθρό», να υπάρξουν μέτρα προστασίας όλων των πολιτών που θα αποτελέσουν ασπίδα και κίνητρο για την επιστροφή στη κανονικότητα.

«Η ελληνική οικονομία για να ανακάμψει, θα πρέπει την επόμενη ημέρα όλοι οι πολίτες της να είναι ενεργοί».

Υ.Γ: Θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε τους ΚΑΔ & ταυτόχρονα να σκεφτείτε και τους μη δηλωμένους υπάλληλους – ημερομίσθιους «μαύρη εργασία» σε καφετέριες , delivery κλπ ή/και φοιτητές που τα βγάζουν πέρα μόνοι τους.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.