Δεν …κατάλαβαν τι και πως έγινε

Δεν ...κατάλαβαν τι και πως έγινε

Ούτε ο Παναθηναϊκός έχασε, ούτε ο Προμηθέας κέρδισε. Η μεγάλη αλήθεια στο απολαυστικό 81-79, μέσα στην Πάτρα, στον νοκ-άουτ προημιτελικό Κυπέλλου, είναι ότι κέρδισε το μπάσκετ. Μια τέτοια αλήθεια, αντιληπτό, δεν πουλάει διότι ποιος ασχολείται με τη μαγεία και το μεγαλείο του παιχνιδιού;

Στην αγορά θα παίξει η μαγκιά του νικητή, η ντροπή του χαμένου. Νίκησε ο Προμηθέας, μπράβο στον Προμηθέα, με την “ελαφριά” φανέλα και πλέον έχει απαιτήσεις κατάκτησης της κούπας. Έχασε ο Παναθηναϊκός, με την “βαριά” φανέλα, ένα “δικό” του παιχνίδι, άρα δεν αξίζει να λέγεται Παναθηναϊκός, Εξάστερος. Πρέπει να ξηλωθούν όλοι από τον Γιαννακόπουλο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κουβέντες επιφανειακές. Κρίσεις που πατάνε στο τελικό αποτέλεσμα. Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει στη συνέχεια ποια θα είναι η πορεία του “νάνου” Προμηθέα και του “γίγαντα” Παναθηναϊκού. Ένα ματς, ένα αποτέλεσμα είναι ένα αποτέλεσμα. Τίποτα περισσότερο. Ποιος το λέει αυτό; Το μπάσκετ. Η φύση του μπάσκετ.

Τολμώ να πω πως ο Παναθηναϊκός δεν πήρε χαμπάρι πως το ματς ήταν μια και έξω. Και ο Προμηθέας δεν πήρε πρέφα, καμιά συναίσθηση ότι κατάφερε να τον πετάξει έξω. Άλλη αλήθεια αυτή, και αφορά συγκεκριμένα το χθεσινό αγώνα, δεν είναι μια θεωρητική προσέγγιση αποκρυφισμού του αδιάβαστου, στην πλειοψηφία του κόσμου, μπάσκετ.

Διαβάστε ακόμα: Πιστεύει στον εαυτό του, όχι σε νεράιδες και δράκους

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.