Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια και 6 μήνες στο εφετείο ο Χρήστος Ζέρβας για τον ξυλοδαρμό και την ληστεία σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Θα μείνει εκτός φυλακής αν πληρώσει 38000 ευρώ! 7 έτη κάθειρξη η πρωτόδικη ποινή

Την καταδίκη του άλλοτε πρωτοκλασάτου στελέχους της Χρυσής Αυγής και πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Ζέρβα, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ληστεία από κοινού αποφάσισε ομόφωνα το ΣT’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τον ανηλεή ξυλοδαρμό του τότε φοιτητή Αλέξη Λάζαρη το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου του 2017, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Την ενοχή του κατηγορούμενου είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία στην αγόρευσή της αντέκρουσε το επιχείρημα της υπεράσπισης σχετικά με αντιφάσεις που έπεσαν οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους, είπε πως «η μη ύπαρξη αντιφάσεων θα σήμαινε ότι πρόκειται σκευωρία και όχι το αντίθετο».

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει το δεύτερο και να του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών, μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Συνολικά ο κατηγορούμενος οφείλει να καταβάλει το ποσό των 38.000 ευρώ προκειμένου να μην μπει φυλακή.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή και είχε μείνει στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος οκτώ μήνες.

edolio5

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.