Καρα… μπάμ το πρόβλημα της Παναχαϊκής

Η Παναχαϊκή, αφού πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλου Ελλάδας, κανονικά θα έπρεπε να την πούμε Παναχαικάρα. Έτσι πάει, όταν νικάς, Παναχαικάρα, ομαδάρα, ενώ δεν πάει καθόλου έτσι, αν χάνει, αν δεν κερδίζει, αν στο γήπεδο μοιάζει ομαδίτσα.

Η Παναχαϊκή, λοιπόν, κέρδισε με 1-0, στα Βραχνέικα, την ομάδα με χρώματα μπλε – άσπρο και έμβλημα τον αρχαίο ολυμπιονίκη Διαγόρα. Που συμμετέχει, για πρώτη φορά, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τη σεζόν 2017-18. Χάρη στην τότε γενναιόδωρη χορηγική βοήθεια του πετρέλαιά Σπύρου Δήμου. Μετά η σχέση χάλασε και έκτοτε παλεύει, με αγώνα καθημερινό, χτυπώντας πόρτα-πόρτα, να τα βγάλει πέρα μόνη της, να σταθεί όσο πιο τίμια και αξιοπρεπής.  

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Με αυτή την ομάδα, των ακαδημιών, των πιτσιρικάδων, του μικρού μπάτζετ, των ελάχιστων έως και με καθόλου μεγάλες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, πέρασε τα χίλια βάσανα, η ψυχή της βγήκε. Τα βρήκε δύσκολα. Σκούρα, μαύρα, κατάμαυρα, για να είμεθα ακριβείς και σωστοί. Η ιστορική και με μεγάλο, τεράστιο brand Παναχαϊκή. Σε αυτό το παιχνίδι, που είχε καλύτερο παίκτη της, τον τερματοφύλακα, έκανε επίδειξη προβληματικότητας. Η προβληματική Παναχαϊκή. Μη χαϊδεύουμε τα αυτιά, ήταν εντελώς ανύπαρκτη, άφαντη, φάντασμα, αόρατη, μετά το γκολ που σημείωσε. Μια κλάση επάνω ο Διαγόρας. Μια κλάση κάτω η Παναχαϊκή. Σ’ αυτό βέβαια ευθύνεται, γιατί δεν απείλησε, δεν πίεσε, διευκόλυνε τον αντίπαλο. Ποτέ δεν δικαιολόγησε ότι αυτή είναι ο γίγαντας και ο Διαγόρας ο νάνος.

Όταν μιλάει κανείς για την Παναχαϊκή, ότι ξεκίνησε να κάνει πρωταθλητισμό, να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκεί που ανήκει, να φύγει από τα χωριά, δεν πρέπει να αγνοήσει τις καμπάνες που κρούει το Tsipas Blog. Αν ο επικεφαλής της διοίκησης Πέτρος Σταθάκης, τολμήσει να μην μας πάρει στα σοβαρά, τις κακοτοπιές, τα δύσβατα σημεία αυτού του ματς, θα τα τα βρει και σε άλλα, πιο κομβικά. Και εκεί τότε θα είναι αργά. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.