Ήταν η καλύτερη πόλη και την κατάντησαν σκουπίδι! Ξαναψηφίστε Πελετίδη!

Η κουβέντα για την Πάτρα. Πάμε την ιστορία κάποια πολλά χρόνια πίσω. Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, αναπτύσσεται ταχύτατα χάρη στο λιμάνι και στο εμπόριο που διεξάγεται μέσω αυτού. Μάλιστα, αποτέλεσε την πρώτη ελληνική πόλη που εισήγαγε δημόσιο ηλεκτροφωτισμό και ηλεκτροκίνητους τροχιόδρομους. Η πολεμική προσπάθεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου καθήλωσε την ανάπτυξη της πόλης.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Πάτρα αποτέλεσε κύριο στόχο των Ιταλικών αεροπορικών βομβαρδισμών. Κατά τη διάρκεια της κατοχής από τις δυνάμεις του Άξονα, εγκαταστάθηκε γερμανική στρατιωτική διοίκηση και ιταλικά στρατεύματα στάθμευαν στην πόλη. Στις 13 Δεκεμβρίου 1943, στα γειτονικά Καλάβρυτα τα γερμανικά στρατεύματα εκτέλεσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό και κατέκαψαν την πόλη. Μετά την απελευθέρωση η πόλη αναπτύχθηκε γρήγορα. Η καλλιτεχνική και πνευματική ζωή της πόλης είναι έντονη ενώ χτίζονται και πολλά νεοκλασικά κτήρια. Μερικά επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Δικαίως περιλαμβάνεται μέσα στις σπουδαιότερες Ελληνικές πόλεις και το λιμάνι της παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η Πάτρα του χθες

Νεοκλασικά κριτήρια της Πάτρας. Ιδιοκτήτες-Ιστορία

Και δείτε στις μέρες μας η Πάτρα, πως έχει καταντήσει. Όπως λέμε, πέρασε η μπογιά της. Επειδή πλέον, συμβιβάζεται μόνο με την κατάντια, και με φωνή δυνατή να βγεις να το φωνάξεις. Καραξεφτυλίζεται. Δεν έχει καμία σχέση με την γλυκύτατη, ελκυστική, σεξουαλική πόλη του παρελθόντος. Πάει το κούκλα, που όλοι την χειροκροτούσαν. Στο να την λυπάσαι ζει μόνιμα.

Αφήνουμε για το τέλος του κειμένου αυτό : Δύο γωνιές από το δημαρχείο, στο πιο κεντρικό σημείο της, τα ανήλικα Ρομά να κάνουν μακροβούτια. Ποιος μας τα δείχνει ; Η Νάντια Στάμου, από την σελίδα της στο facebook :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ντροπή και ξεφτίλα μαζί. Όχι κάτι λιγότερο από ντροπή και ξεφτίλα.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.