Κάγκελο όλοι! Εδώ φαίνεται ποσό αδύνατοι είναι οι επιχειρηματίες της Νύχτας – Τέλος τα βεγγαλικά και τα ζωντανά σόου στην παραλιακή- Δεν υπολογίζει ούτε τα πούρα ούτε τις ψευτολεζάντες ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, που θυμίζει Χίτλερ : «θα σεβαστείτε τους κανόνες ή θα υποστείτε τις συνέπειες» – Έγιναν όμως όλα όπως τα έγραψε το Τσίπας Μπλοκ «Το ωράριο ίσως να αυξηθεί κατά ένα δίωρο, δηλαδή μέχρι τη 1 για τις Παρασκευές και τα Σάββατα, για τα συμμορφωμένα παιδιά »- Με ήχο και εικόνα ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο

Το σενάριο. Το χειρότερο. Έγινε. Ταφόπλακα οριστική, μπαίνει στα νυχτερινά μαγαζιά στην παραλιακή. Καθώς η χθεσινή (Τρίτη 7 Ιουνίου) συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου του Αλίμου, με την παρουσία εκπροσώπων των μαγαζιών, αποφάσισε : Tέλος για τα βεγγαλικά, τα ζωντανά σόου και τη μουσική. Το θέμα της ηχορύπανσης, ήταν μάλιστα το πρώτο που συζητήθηκε. Όσον αφορά το ωράριο, προς το παρόν και για τις καθημερινές, παραμένει στις 11.

Σχετικά με το θέμα αυτό, είχε προηγηθεί η απόφαση του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη για άρση των παρατάσεων λειτουργίας της μουσικής από τα μαγαζιά της παραλιακής για μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα αυτά να κλείνουν στις 11 το βράδυ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Προτιμώ να φύγω από Δήμαρχος, από το να είμαι Δήμαρχος και να κάνουν ό,τι θέλουν στην παραλία μας επιχειρηματίες ή όποιος άλλος», τόνισε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για να φτάσει στη ρητορική του, να θυμίσει Χίτλερ : «Ό,τι αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και η πόλη αυτό θα τηρηθεί. Αν δεν τηρηθεί έχουμε πολύ σκληρότερα μέτρα να λάβουμε, αν και δεν θέλουμε να τα λάβουμε, αλλά πρέπει κάθε κατεύθυνση να ξέρει ότι ή θα σεβαστεί τους κανόνες ή θα υποστεί τις συνέπειες. Έχουμε πάντως εργαλεία, ώστε ακόμη και να διώξουμε αυτούς που πάνε να κάνουν την παραλία μας τσιφλίκι τους».

Πάει αυτό ήταν. Οι τοίχοι της κολάσεως θα ανοίξουν. Οι τοίχοι που ξέρουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του. Πόλεμος, πλέον έχει πόλεμο από την πλευρά των επιχειρηματιών. Και κυρίως τους ηγέτες, που ξέρουν τους τρόπους, έχουν τους μηχανισμούς, τις υψηλές επαφές, για να τους ακούσει ο δήμαρχος. Όλοι ακούνε. Δεν σας λέω αλλά, γιατί θα τα μαρτυρείστε. Αλλά πρέπει να ξέρεις που και πως.

Και συνέχισε, επιβεβαιώνοντας το Τσίπας Μπλοκ. Απόλυτα. Φίλε μου, απόλυτα! τονίζοντας : «Μόνο ένα κατάστημα ολοκλήρωσε πριν μερικές ημέρες τις εργασίες ηχομόνωσης, ενώ ακόμα δύο βρίσκονται στη φάση της μελέτης για περαταίρω ηχομόνωση. Το ωράριο ίσως να αυξηθεί κατά ένα δίωρο, δηλαδή μέχρι τη 1 για τις Παρασκευές και τα Σάββατα, αρκεί η επιτροπή που θα ορίσει ο Δήμος να δει τις αλλαγές στην ηχομόνωση και γενικότερα ότι τα μαγαζιά τηρούν τις υποσχέσεις τους. Εάν τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα, ο Δήμαρχος Αλίμου τόνισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και για περαιτέρω επέκταση του ωραρίου, αφού δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον οι κάτοικοι της πόλης».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος είναι κάτοικος Αλίμου, αναφέροντας τα εξής:

«Είναι απόλυτα σεβαστό και φυσικά γνωστό ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τα καταστήματα και οι εργαζόμενοι να θέλουν να δουλέψουν όμως η κατάσταση της ηχορύπανσης δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη περίοδο προ πανδημίας. Και αυτό συμβαίνει κατά την γνώμη μου γιατί κάποια καταστήματα έχουν φροντίσει να πάρουν μέτρα ηχοαπορροφητικότητας, ας μου επιτραπεί ο όρος, και κάποια άλλα καταστήματα δεν το έχουν κάνει, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν κατά την γνώμη μου, την αίσθηση ότι όλα τα καταστήματα μαζί δημιουργούν αυτή την τεράστια ηχορύπανση. Αυτό δεν είναι αληθές. Κάποιοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα για να μην ενοχλούν τους κατοίκους και να μπορούν να λειτουργούν μέχρι αργά και κάποια άλλα καταστήματα δεν το έχουν κάνει αυτό».

Δείτε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Ιουνίου: ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.