Είναι κα μπάνικος γκόμενος

Κείμενο του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου με την ευκαιρία των γενεθλίων του Κυριάκου Μητσοτάκη (γεννήθηκε το 1968) ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ :

Ο πρωθυπουργός ολόφρεσκος βγήκε απ’ την κάλπη. Είναι ελπιδοφόρος, ευθυτενής, καλοταϊσμένος, αρτιμελής και σε ηλικία που αν το μυαλό δεν έχει πήξει, δεν πρόκειται να πήξει ποτέ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κάποιοι τον γνωρίζουν προσωπικά. Εμείς οι υπόλοιποι, μαθαίνουμε γι’ αυτόν, όσα μας επιτρέπουν να μάθουμε. Ένα δραστήριο επιτελείο από ειδικούς και δημοσιογράφους φροντίζει επιμελώς την εικόνα του. Φυσικά υπό τη σοφή καθοδήγηση και ευθύνη του ίδιου.

Έτσι έχουμε πληροφορηθεί για αρκετά από τα σημαντικά χαρίσματα που διαθέτει και πρέπει να μας κάνουν περήφανους. Κατ’ αρχάς είναι οραματιστής. Τον θυμόμαστε όλοι σ’ ένα χωράφι με τα μανίκια σηκωμένα να αγορεύει στους πιστούς του, που κάθονταν σε δεμάτια σανό στοιχημένα σαν σχολικά θρανία.

Αυτή τη φωτογραφία πρέπει να τη φυλάξει. Επική και ρομαντική μαζί, αποδίδει όλο το μεγαλείο μιας σχεδιαζόμενης αγροτικής επανάστασης. Αυτός που τη σκηνοθέτησε συναγωνίζεται επάξια τους Ταβιάνι στο «Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα».

Μετά είναι ατρόμητος. Επί δικτατορίας, τότε που οι περισσότεροι ενήλικοι είχαν λουφάξει αυτός δεν δείλιασε. Για την παράτολμη δράση του, βρέθηκε κατά δήλωσή του, από «έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος».

Επίσης είναι «ωραίος γκόμενος». Δεν ξέρουμε πόσο η ακαταμάχητη γοητεία του βοηθάει στα πρωθυπουργικά καθήκοντα. Για να επιτρέψει να αναπαραχθεί η είδηση σε όλα τα μέσα, κάπου πρέπει να χρησιμεύει. Ίσως σε ξένες γυναίκες πρωθυπουργούς και κατασκόπους.

Και διαθέτει υπέροχο χιούμορ. Όχι τίποτα λεκτικές κρυάδες και αστειάκια αλλά συνεχείς μορφασμούς επιπέδου Κομέντια ντελ άρτε. Τόσο πηγαίο ταλέντο είχαμε χρόνια να δούμε.

Γι’ αυτά και άλλα πολλά, οι ευχές όλων μας είναι μαζί του. Και πάλι, να τον χαιρόμαστε.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.