Η ιδανική γυναίκα

Της Σοφίας σήμερα 17 Σεπτεμβρίου. Και της Αγάπης. Μεγάλες λέξεις. Σοφία, Αγάπη. Τις έχουν κάνει και ονόματα. Γιορτάζουν σήμερα η Αγάπη, η Σοφία, και η Ελπίδα επίσης. Και η Πίστη. Η Ηδονή; Αυτήν δεν την έχουν κάνει όνομα. Το απίθανο να βρεις σοφή, πιστή, αγαπησιάρα, ελπιδιάρα, να ‘ναι και προικισμένη με ερωτική ενέργεια, ικανή να προσφέρει τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Αρετή η Σοφία. Απαραίτητη η Αγάπη. Ζωή, νόημα ζωής υπόσχεται η Ελπίδα. Και με τη σιγουριά ότι ο άλλος, η άλλη έχει Πίστη σ’ εμάς, ακόμα κι αν είμαστε άπιστοι. Έτσι η ζωή μας γίνεται πιο εύκολη. Γιατί, όμως, από την άλλη, έχουν στολίσει με μαύρα, με γκρίζα χρώματα, αλλά και με κόκκινα, κατακόκκινα, με τα χρώματα της ντροπής και της αμαρτίας την Ηδονή, την Λαγνεία, τη Συνουσία;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν μιλάμε για την Ελένη την ξελογιάστρα, την Ωραία Ελένη, την ξεκωλιάρα με την αθώα ομορφιά. Ούτε για την δαιμονική Κίρκη, το άλλο το πουτανοκόριτσο την Σαλώμη, και την Λολίτα το νυμφίδιο .Η ιδεώδης γυναίκα είναι εκείνη που έχει σοφία, αγάπη, ελπίδα, πίστη σύμφωνα με το εορτολόγιο σήμερα, αλλά να ‘ναι και αγνή, πάναγνη όπως η Αριάδνη της ελληνικής μυθολογίας Αυτή γιορτάζει αύριο, 18 Σεπτεμβρίου. Φιλολογίες θα πεις. Συμφωνώ. Τελικά, τα ιδανικά, τα ιδεώδη ανήκουν στα οικόπεδα της λαογραφίας και των θρύλων, της φιλολογίας, της φαντασίας, της μυθολογίας, της θρησκείας. Όχι στον κόσμο της πραγματικότητας.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.