Η γυναίκα για έναν άνδρα

Έχουν πει τα χειρότερα για την Αμερικανίδα ιαπωνικής καταγωγής Γιόκο Όνο, επειδή την θεώρησαν υπαίτια στη διάλυση των Beatles. Ασιάτισσα, δυο φορές παντρεμένη ήδη, επτά χρόνια πιο μεγάλη από τον Τζων Λένον, το σκοτεινό πρόσωπο που προκάλεσε το διχασμό στην κορυφαία μπάντα των αξεπέραστων Μπητλς.

Ανοησίες. Ας αποκαταστήσουμε την τεράστια γυναίκα. Το σπάνιο θηλυκό άτομο, το ικανό να χαρίσει ό,τι περιμένει ο ολοκληρωμένος και πνευματικά αρσενικός.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πράγματι, έπεσε πολύ παρασκήνιο, θεωρίες συνωμοσίας ατελείωτες, γιατί έγιναν μαλλιά κουβάρια οι Μπητλς. Ποια είναι η αλήθεια θα μας την πει όποιος κουβαλάει μυαλό, γνωρίζει  την Ιστορία του συγκροτήματος, αλλά και τους χαρακτήρες των τεσσάρων. Μόνον αυτός θα δώσει απαντήσεις και ερμηνείες στο γεγονός της διάλυσης τους, και τυπικά από το 1970. Ήταν παιδιά κακομαθημένα. Ανώριμα.

Από μαλακία τους πλακώθηκαν. Ψυχράθηκαν. Δεν ήθελαν ο ένας τον άλλον. Έβαλαν τα ”προσωπικά” τους, τα έξω από τη δουλειά τους, και αγνόησαν το αληθινά ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τους συμφέρον μέσα από το γκρουπ. Ο ορισμός της απουσίας επαγγελματισμού. Αυτή την εξήγηση δίνω.

Το 1969, σα χθες 20 Μαρτίου, παντρεύτηκαν (φώτο) στο Γιβραλτάρ ο Ιωάννης Λένον (1940 -1980) και η Γιόκο Όνο 1933), μια μικροσκοπική καλλιτέχνις αβάν-γκαρντ, με την οποία ο «αρχηγός» των Beatles όποτε γούσταρε ταξίδευε τόσο στον Παράδεισο όσο και στην Κόλαση. Τα «είδε» όλα ο Τζων Λένον, τα έκανε όλα μαζί με την Γιόκο και απογειώθηκε στο επίπεδο της τελείωσης, του ευδαιμονισμού, της αναζήτησης, και  της όποιας κατ’ αυτόν δικαίωσης της ύπαρξής του.

Αρχές καλοκαιριού το 1968 η Σύνθια Λένον (1939- 2015) επιστρέφει από τις διακοπές της στην Ελλάδα και βλέπει στο σπίτι τους τον άντρα της με την Γιόκο. «Κατάλαβα ότι τον έχασα…» εξομολογήθηκε. Η κυρία σύζυγος επιτόπου πήρε πρέφα τη χημεία του Τζων με την κιτρινιάρα.

Λίγες ημέρες μετά το γάμο του με την Γιόκο ο Τζων Λένον σε ειδική τελετή άλλαξε το όνομά του, σε Τζων Όνο Λένον. Στα 42 της η Γιαπωνέζα γέννησε τον γιο τους, τον Σων Τάρο Όνο Λένον (1975).

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.