Δεν γλυτώνει τη φθορά ο Μητσοτάκης

Τίποτα το καινούργιο δεν έχει να μας πει το τελευταίο γκάλοπ. Τα νούμερα που ισχύουν σήμερα θα είναι διαφορετικά αύριο. Και το σκορ θανάτων στην πανδημία, μικρό ή μεγάλο, όπως το μετράει ο καθένας, δεν είναι καθοριστικό προκειμένου να καταγράψει την όποια δυναμική της κυβέρνησης. Το λέω κι αλλοιώς επειδή αυτό, το μικρόβιο του κορονοϊού, είναι μακράν το Νο 1 κριτήριο. Λόγω Covid-19, λοιπόν, προκαλείται η πτώση στα οικονομικά δεδομένα και η μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα. Και διπλάσιοι, όμως, να ήταν οι θάνατοι πάλι δεν θα έχανε και μια μονάδα η κυβέρνηση, δεν θα κέρδισε και μια μονάδα η αντιπολίτευση.

Ακόμα είναι ενωρίς. Μετά από κάποιους μήνες, έστω κι αν ο Μητσοτάκης πετύχει σ’ όλους τους τομείς, είναι αδύνατον να μην πληρώσει τη κυβερνητική φθορά. Επειδή έτσι ή αλλοιώς θα υπάρχουν οι δυσαρεστημένοι, οι παραπονούμενοι, οι ριγμένοι. Η αντιπολίτευση θα πάρει πόντους, και ο σύριζας του Τσίπρα και τα τσοντοειδή κόμματα που ακολουθούν.Αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης είναι καβάλα. Στο τσεπάκι του έχει τις εκλογές με το 38% που του δίνει το γκάλοπ, συν ό,τι πάρει από την καβάτζα του 16% που αποφεύγει να εκδηλώσει κομματική προτίμηση. Από την άλλη, ο Τσίπρας πατάει πολύ γερά με το 23%, διότι ναι μεν είναι πολύ πίσω, αλλά επόμενο είναι να εισπράξει πάνω από 50% από εκείνους που θα μετακινηθούν από τη ΝΔ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.