Η υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα ακόμη και πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού.
Οι δύο γιατροί που βρίσκονται προφυλακισμένοι για την υπόθεση κρατούνται σε διαφορετικούς χώρους. Ο 58χρονος στη λεγόμενη VIP πτέρυγα, ενώ η 56χρονη στις γυναικείες φυλακές, στο κελί όπου κρατούνταν μέχρι πρόσφατα η Ειρήνη Μουρτζούκου.
Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα για την ίδια είναι εξαιρετικά βαρύ. Οι κρατούμενες δεν κρύβουν τη συγκίνησή τους για τον άνθρωπο που αγάπησαν και γνώρισαν από κοντά, τον Γιώργο Μαζωνάκη.
Και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.
Μέσα στη φυλακή κρέμασαν πανό που έγραφε: «Για πάντα Μαζώ».
Δεν είναι μία τυχαία αντίδραση. Τον Φεβρουάριο του 2023, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Μαζωνάκης είχε βρεθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και τραγούδησε για τις κρατούμενες. Τις πλησίασε χωρίς απόσταση, δέχθηκε τα κεράσματά τους, τις αγκάλιασε και τους ευχήθηκε «καλή λευτεριά».
«Είναι τιμή που με καλέσατε και είμαι το πρόσωπο έξω από τα κάγκελα για εσάς», είχε πει τότε.
Τρία χρόνια μετά, εκείνες δεν τον ξέχασαν. Και μέσα από ένα πανό, του είπαν το τελευταίο τους «ευχαριστώ».
TSIPAS BLOG – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

