Toquel προπόνηση για Galea

Κλαούντιο Δέσπο. Ποιο γνωστός, με το ψευδώνυμο Toquel. Είναι Έλληνας ράπερ, αλβανικής καταγωγής. Ήρθε στην Ελλάδα με την μητέρα του και τα δύο αδέλφια το 1995, στην ηλικία του ενός έτους. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Έζησε τα πρώτα 10 χρόνια του σε ένα ερήπειο κτήριο μαζί με την οικογένεια του και αφού οι γονείς του χώρισαν το 2001 και ο πατέρας του τους εγκατέλειψε, ο ίδιος από τα 11 κι όλας του χρόνια ήταν hustler στους δρόμους του Ηρακλείου για να βγάζει τα δικά του χρήματα παράνομα, όπως πολύ ξεκάθαρα λέει και ο φάκελος του στην Αστυνομία έπειτα από τις δεκάδες συλλήψεις που έγιναν εις βάρος του. Ο 19χρονος, είχε πάθος για την μουσική από πολύ μικρή ηλικία και στο σχολείο προτιμούσε να σπαταλάει τον χρόνο του γράφοντας ρίμες, και ακούγοντας ραπ, έτσι και δεν αποφοίτησε ποτέ. Η μητέρα του, ύστερα από τον χωρισμό με τον πατέρα του αρρώστησε και αναγκάστηκε να σταματήσει να δουλεύει μέχρι και σήμερα.

Σήμερα συγκαταλέγεται και δικαίως στα μεγαλύτερα ονόματα της ραπ, της τράμπ και κάθε άλλου συνωνύμου αυτού του είδους μουσικής. Και ο Toquel θέλει να αισθάνεται έτοιμος, πανέτοιμος, πλήρως προπονημένος. Η προετοιμασία είναι για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, που θα εμφανιστεί στο Galea club. Που τη συγκεκριμένη ημέρα, εξελίσσεται σε στέκι σχεδόν όλων των άλλων ομοιών του. Που από 24 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη, θα είναι σε άλλη συνταγή, με Πάνο Καλίδη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.