Φιάσκο στην ΕΡΤ με την κάλυψη της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Φιάσκο στην ΕΡΤ με την κάλυψη της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Κράξιμο έπεσε, εξηγήσεις δόθησαν αλλά δεν έπεισαν. Η ΕΡΤ δεν μετέδωσε live την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο αλλά με… live delay, την ώρα που τόσο το Open, όσο και ο ΣΚΑΪ είχαν κανονικά απευθείας μετάδοση της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ και της ανοιχτής συζήτησης που ακολούθησε.

Ο λόγος; Open και ΣΚΑΪ επέλεξαν να καλύψουν τη στιγμή εκείνη, για τα έκτακτα δελτία τους, τα κινητά των ανταποκριτών τους μέσω Skype. Αντίθετα, στην Αγία Παρασκευή προτίμησαν την… κανονική εικόνα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Για λόγους ασφαλείας, ο Λευκός Οίκος δεν επιτρέπει την παρουσία τεχνολογικού εξοπλισμού για ζωντανή μετάδοση στον χώρο που δίνονται οι συνεντεύξεις του αμερικανού προέδρου» εξέγησε, σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ. Εξ ου και επέλεξε να καθυστερήσει για λίγα λεπτά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης: επειδή, ως υποστηρίζει, «ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας οφείλει να μεταδίδει εικόνα και ήχο με επίσημο τρόπο, για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα».

Μάλιστα. Δηλαδή, ως μας λένε από το Ραδιομέγαρο, σε ένα μέγιστο πολιτικό γεγονός προτίμησαν να περιμένουν λίγο παρά να βγάλουν live (με κάθε τρόπο) αυτό που οφείλουν να κάνουν ως ΜΜΕ και, δη, δημόσιο: την είδηση;

Ναι, η καθυστερημένη μετάδοση της ΕΡΤ ήταν με εξαιρετική εικόνα αλλά το… πουλάκι είχε πετάξει: τα είχαμε δει σε Open και ΣΚΑΪ. Ηταν φιάσκο, ό,τι και να λέμε…

-από dailymedia.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.