Ερντογάν, ο μέγας ρεκλαμαδόρος της Αγιά Σοφιάς

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πόσοι Έλληνες ασχολούνταν την Άγια Σοφιά πριν αποφασίσει ο ασχημάντρας να την ξανακάνει τζαμί; Διατυπώνω διαφορετικά το ερώτημα. Πόσοι Έλληνες γνώριζαν τα βασικά για τον σπουδαιότερο ναό της ορθοδοξίας. Πότε κατασκευάστηκε, που ακριβώς βρίσκεται, οτιδήποτε αφορά την ανέγερση, το μέγεθος και τον εσωτερικό διάκοσμο. Πολύ είναι να μετρήσεις τους πατριώτες στο ένα τα εκατό.

Σήμερα η Άγια Σοφιά έχει μπει δυναμικά και ορμητικά στην καθημερινότητα του μέσου και ανώνυμου Έλληνα χάρη στον… Ερντογάν. Ποιος θα το περίμενε τέτοια απίστευτη ρεκλάμα από τον Τούρκο. Τελικά, αυτό πετυχαίνει ο χάλιας, να διαφημίσει διαπλανητικά την Άγια Σοφιά κι όχι -όπως λέει ο ίδιος- για να την… ελευθερώσει. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν κατακτά την Άγια Σοφιά ο γελοίος Ερντογάν επειδή την μετατρέπει σε τζαμί. Ας την κάνει κεμπαμπτζήδικο, μπουζουκτζήδικο, καμπαρέ, γυμναστήριο με ξεβράκωτες που κάνουν μασάζ σε ώριμους κυρίους, στούντιο για τούρκικα σήριαλ, ΚΑΠΗ, μπαρμπουτιέρα, τσίρκο, ό,τι σκεφτεί η νοσηρή ψυχή του, με το δικαίωμα – όπως λένε οι μαλάκες Ευρωπαίοι- ότι είναι ”εσωτερικό ζήτημα” της Τουρκίας.

Η Άγια Σοφιά είναι στους αιώνες των αιώνων η Άγια Σοφιά. Δεν την νικάει κανένας κόπανος επειδή θα αρχίσει να την χρησιμοποιεί ουζερί ή πιτσαρία, σουπερμάρκετ ή έκθεση αυτοκινήτων. Και την Ακρόπολη ο γύφτος ο Τούρκος την είχε κάνει τζαμί. Και τι… κέρδισε; Επιβεβαίωσε τι σημαίνει Τούρκος. Ότι είναι ασιάτης βάρβαρος. Κομπλεξικός μια ζωή με τη δύση.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.