Έρχονται εντάλματα σύλληψης! Απαγορεύθηκε στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές της «Κιβωτού». Νέα κατάθεση ανηλίκου για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του. Θα σύρουν με χειροπέδες τον Παπαντώνη ως άρτο και θεάματα για να ξεχαστούν τα πάντα

Την απομάκρυνση του πατέρα Αντώνιου και τριών ακόμα προσώπων από την «Κιβωτό του Κόσμου» προβλέπει διάταξη που εξέδωσαν οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίοι χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η απόφαση βασίζεται σε διατάξεις του Αστικού Κώδικα και σκοπό έχει την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό».

Επί της ουσίας με τη συγκεκριμένη διάταξη απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο και τα άλλα τρία πρόσωπα να εισέρχονται σε δομές της ΜΚΟ.

H εισαγγελική διάταξη ισχύει για 90 ημέρες και στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Στηρίζεται σε διάταξη του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα ανηλίκων, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο που διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων.

Σκοπός είναι να μείνουν μακριά από τα ανήλικα που φιλοξενούνται στις δομές ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, με την κίνηση αυτή, επιδιώκεται να απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού» ο πατέρας Αντώνιος όπου διαμένει με την οικογένειά του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε κάποιο πρόσωπο όσον αφορά τις καταγγελίες κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Ποια είναι τα άλλα τρία πρόσωπα

Τα άλλα τρία πρόσωπα που επηρεάζει η εισαγγελική διάταξη είναι αυτά που απομακρύνθηκαν την Τετάρτη από την «Κιβωτό του Κόσμου», έπειτα από απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για:Τον 35χρονο παιδαγωγό από την Πωγωνιανή, τον περιώνυμο «Πασχάλη», τον οποίο αρκετοί τρόφιμοι (πρώην και νυν), έχουν κατηγορήσει τόσο για ξυλοδαρμούς, όσο και για παρενοχλήσεις.
Τη σύζυγό του, που εργαζόταν ως υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός στη δομή, αλλά μετείχε και στο Δ.Σ. της «Κιβωτού».
Τον 35χρονο Ιρακινό που εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή της «Κιβωτού» και είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τη χλιδάτη ζωή του.

Και δεύτερη καταγγελία

Παράλληλα, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μια ακόμη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανηλίκου από υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία έγινε από έναν 15χρονο που διαμένει στη δομή του Βόλου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα -υπό άκρα μυστικότητα- κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμό στέλεχος της οργάνωσης.

Η εν λόγω καταγγελία είναι η δεύτερη που γίνεται στις Αρχές από την ώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση και η τρίτη συνολικά που εξετάζεται από την αστυνομία, παράλληλα με τις έρευνες για τα οικονομικά της οργάνωσης που διαχειριζόταν η πρεσβυτέρα.

Αυτή την ώρα, συνεχίζεται η αξιολόγηση των στελεχών της οργάνωσης μετά την αλλαγή της διοίκησης.

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.