Επιβεβαίωση-«βόμβα»: Ο Βασίλης Σιαδήμας θα περιμένει λίγο ακόμα τη ΝΔ, για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δ. Πάτρας

Όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτα, από τις 23 Νοεμβρίου 2018 –ΕΔΩ– δηλαδή πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, το «tsipasblog», έρχονται τα πάνω – κάτω για τη δημαρχία της Πάτρας, αφού ένας πολλά υποσχόμενος νέος διεκδικητής, που είναι γνωστός Ονεδίτης από τα παλιά, ετοιμάζεται να ριχτεί σ’ αυτήν τη μάχη με αποφασιστικότητα και σχέδιο.

Σήμερα, λοιπόν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από την τοπική ΝΔ, όχι μόνον επιβεβαιώνει την αποκλειστική είδηση μου, εδώ στο προσωπικό μου blog, αλλά σημειώνει ότι η κάθοδος αυτή είναι “οριστική”: «Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βασίλη Σιαδήμα είναι θέμα λίγων ημερών και πολλοί ήδη έσπευσαν να συμπαραταχθούν δίπλα του. Εγώ κρατάω και μια, αν θέλετε, «πισινή», καθώς θα περιμένει λίγο ακόμα για το επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Πιέζει και η ΝΟΔΕ προς την κατεύθυνση αυτή. Αν βέβαια δεν δοθεί, που κάτι τέτοιο φαίνεται, παρότι είναι στην πολιτική γραμματεία και η στήριξη είναι αυτονόητη, θα το επιχειρήσει ούτως ή άλλως».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και επιπλέον προσθέτει ξεκάθαρα: «Ακόμη και αυτοί που είχαν ταχθεί υπέρ του Γρηγόρη Αλεξόπουλου θα μαζευτούν υποχρεωτικά. Εννοείται πως τα λεγόμενα «στελέχη πρώτης γραμμής» θα κάνουν το ίδιο. Θα αφήσουν πίσω τις όποιες αντιπαραθέσεις μπορεί να είχαν ή να έχουν και θα είναι στο πλευρό του Βασίλη Σιαδήμα, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει επάξια τόσο τη νεολαία όσο και την παράταξή μας σε τοπικό επίπεδο, έχοντας διατελέσει και Τομεάρχης της ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ!».

Ενώ κλείνοντας λέει πως «Οι δυνατοί υποστηρικτές του, είναι οι Μαζαράκης , Νταβλούρος, Κουτρουμάνης και Μπεκίρης».

Συν τοις άλλοις, να επισημάνω το γεγονός ότι, ο Βασίλης Σιαδήμας αρθρογράφησε στην εφημερίδα “Γνώμη” για την Πάτρα που θελει, αναφέροντας τα εξής:

«Η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αποτελεί ίσως ένα από τα πλέον ενδεικτικά θύματα του λαϊκισμού και των ευρύτερων παθογενειών, που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε. Άμεσο αποτέλεσμα του αδιεξόδου της πόλης είναι η παντελής έλλειψη επαγγελματικών ευκαιριών για τους νέους.

Μεγάλωσα, σπούδασα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Πάτρα. Πόσοι νέοι άνθρωποι όμως έχουν την επιλογή επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην πόλη μας; Πόσοι νέοι έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν και να δημιουργήσουν στην πόλη που μεγάλωσαν και αγάπησαν; Δυστυχώς, η απάντηση για όσους ζούμε εδώ είναι πολύ εύκολη. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!

Ας σκεφθεί ο κάθε νέος που διαβάζει το κείμενο σε ποια πόλη εργάζεται ο παιδικός του φίλος, ο συμμαθητής του, ο συμφοιτητής του…

Η Πάτρα γερνά μέρα με τη μέρα. Απουσιάζει το όραμα. Οι εξελίξεις προσπερνούν την πόλη, η οποία μοιάζει παγιδευμένη σε ένα φαύλο κύκλο.

Ως εδώ! Η επιλογή μιας νέας τοπικής αρχής με φρέσκες, σύγχρονες και ρεαλιστικές ιδέες είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την πόλη. Η νέα τοπική διοίκηση πρέπει να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Πρέπει να ανοίξει δρόμους για την ανασυγκρότηση της πόλης και να μην αποτελεί τροχοπέδη σε αναπτυξιακές πολιτικές. Οφείλει να αξιοποιήσει τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο νέος αυτοδιοικητικός φορέας πρέπει να έχει ως απόλυτη προτεραιότητα να δώσει όραμα και προοπτική στην πόλη. Οφείλει να παλέψει για τη δημιουργία και την προκοπή της. Στόχος της νέας τοπικής διοίκησης πρέπει να είναι η πραγματική ανάπτυξη και όχι η ανακύκλωση της μιζέριας, όπως πράττει η σημερινή δημοτική αρχή.

Όλοι όσοι μοιραζόμαστε το ίδιο μεράκι και αγάπη για την πόλη, όσοι συστρατευόμαστε στην προσπάθεια για να ξαναβρεί η Πάτρα τη χαμένη της αίγλη πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ανεξάρτητα από τις κομματικές και παραταξιακές ταμπέλες, πρέπει να αφοσιωθούμε στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των συμπολιτών μας. Η Πάτρα μπορεί να αποτελέσει επαγγελματικό προορισμό για τα παιδιά της. Θα αναλυθούν στο άμεσο μέλλον όλα τα απαραίτητα βήματα και πολιτικές πρακτικές, προκειμένου η Πάτρα να βγει από την μιζέρια που βρίσκεται.

Σε πρώτη φάση, όμως, απαιτείται η δημιουργία της συμμαχίας όλων αυτών που ασφυκτιούμε με την παρούσα κατάσταση της πόλης. Όλων αυτών που δεν ικανοποιούμαστε από μια τοπική αρχή που ασκεί πολιτική βασιζόμενη σε ξεπερασμένα από όλο το σύγχρονο κόσμο στερεότυπα. Όλων αυτών που θέλουμε μια Πάτρα πρωτοπόρα και παραγωγική.

Το ερώτημα είναι απλό. Ποια Πάτρα θέλουμε; Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε την ευκαιρία στο νέο που θέλει να δημιουργήσει στην πόλη. Χρωστάμε να παλέψουμε για τις οικογένειες που βλέπουν τα νεότερα μέλη τους να μεταναστεύουν είτε στο εσωτερικό είτε, κατά κύριο λόγο, στο εξωτερικό. Το χρωστάμε στην Πάτρα, στις επόμενες γενιές, στους εαυτούς μας.

Είμαστε πολλοί αλλά σιωπηλοί. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά. Ας βγούμε μπροστά!   

*Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, υποψηφίου Διδάκτωρα και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.»

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.