Επιστρεπτέα 7: Όπως αναμενόταν, “κόβουν” τους “πονηρούς” και τους «μάγειρες» των στοιχείων

Ποιοι θα δουν για πρώτη φορά αύριο πληρωμές – Κερδισμένοι των αλλαγών Λιανεμπόριο, Εστίαση, Τουρισμός, Πολιτισμός, Αθλητισμός , Μεταφορές και Γυμναστήρια – Περισσότεροι και νέοι δικαιούχοι ακόμα και αν αποκλείστηκαν στην 6η Επιστρεπτέα.

Πρόωρη “Ανάσταση” για πάνω από 200.000 επιχειρήσεις – δικαιούχους Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι οποίες πρόλαβαν και υπέβαλαν αιτήσεις μέχτι τα μεσάνυχτα εχθές ήδη, και θα βρεθούν στο πρώτο πακέτο πληρωμών που θα τους καταβληθεί την Μεγάλη Πέμπτη. Όσοι δεν πρόλαβαν, έχουν διορία έως 10 Μαΐου αλλά θα δουν λεφτά σε επόμες πληρωμές, μετά το Πάσχα οι πρισσότεροι.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για κάποιους άλλους όμως, ξεκινάει Γολγοθάς!

Επτά επιστρεπτέες προκαταβολές ως τώρα, και για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος -που κοστίζει ζωές και χρήματα: χιλιάδες υποψήφιοι κατέθεσαν αιτήσεις για την Επιστρεπτέα 7, αλλά οι ίδιοι ή οι λογιστές τους έκαναν το μοιραίο λάθος: συμπλήρωσαν μεν κανονικά “τα Έσοδά τους” επιλέγοντας την σχετική εντολή στο MyBussinessSupport, αλλά ξέχασαν και πάλι να ολοκληρώσουν την αίτηση συμμετοχής πατώντας “Εκδήλωση Ενδιαφέροντος”, η οποία “κρύβεται” κάτω από την επιλογή “Οι Εφαρμογές μου”. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αναμένεται παρέμβαση εκπροσώπων του κλάδου των Οικονομολόγων – Φοροτεχνικών προς την ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διασώσει όσες επιχειρήσεις δικαιούνται μεν την ενίσχυση, αλλά αποκλείστηκαν για λόγω του συγκεκριμένου λάθους.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών βελτιώνει τους όρους, προσφέροντας κρατική ενίσχυση και σε επιχειρήσεις που είχαν αύξηση του τζίρου τους το 2020, παρά την πανδημία. Επιστρεπτέα 7 θα λάβουν έτσι ακόμα και επιχειρήσεις που είχαν αποκλειστεί από την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις στις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα λειτουργίας. Δηλαδή Λιανεμπόριο, Εστίαση, Τουρισμός, Πολιτισμός, Αθλητισμός , Μεταφορές και Γυμναστήρια. Για αυτές δεν θα ισχύσει ο «κόφτης» να μην είχαν αύξηση του τζίρου τους το 2020, έναντι του 2019. Αρκεί μόνον να έχουν πτώση του τζίρου τους τουλάχιστον 2% στο α΄τρίμηνο του 2021, έναντι του αντίστοιχο τριμήνου πέρυσι. Και αφού εφέτος όλες αυτές οι επιχειρήσεις ήταν ως τώρα κλειστές, ενώ το 2020 λειτουργούσαν όλες έως τα μέσα Μαρτίου, είναι μαθηματικά βέβαιον ότι ξεπερνούν σε πτώση το 20% (τρίμηνο προς τρίμηνο).

Εκτός από την δίκαιη εξαίρεση που καλύπτει για όλο το πρώτο τρίμηνο του 2021 όσες επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή (αλλά όχι και όσες είχαν αύξηση του τζίρου πχ με take away και delivery) για πρώτη φορά φέτος θα λάβουν Επιστρεπτέα Προκαταβολή και χιλιάδες άλλοι νέοι δικαιούχοι.

Πρόκειται κυρίως για νέες επιχειρήσεις που συστήθηκαν μετά το 2019 αλλά που για διάφορες αιτίες και προβλήματα είχαν αποκλειστεί σε άλλες επιστρεπτέες.

-newmoney.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.